Saturday, March 24, 2007

taze kavrulmus cigdem !! yir misin abla ?


Ortaokul yillariydi, cok iyi hatirliyorum . Bi ara dadanmistik, ogle yemegi arasinda (okulumuz sabah 8 - aksam 5 tam mesai olunca eksik olmasinlar 40 dakika kadar yemek arasi oluyordu oglenleri) yemegimizi yer yemez (ya da yemez yemez, o zaman o kadar obur degildik) cantalarimizda stokladigimiz cigdemleri cikarir, bi yandan geyigin dibini bulur, ya da seyrettigimiz korku filmlerini anlatir, bi yandan da cigdem citlerdik !!! Nasil bi okulmussa bizimkisi , demek ki hocalarimiz gorse de bisi demiyorlarmis , yani goruyorlar miydi ondan da tam emin diilim .. gecmis zaman :P

O aralar o kadar cok cigdem citlemisim ki , zannimca overdoz olmusum, akabinde bi onbes yil kadar cigdemin yuzunu bile gormek istemedim . isabet oldu gerci, boylelikle genclik yillarimin ergenlik bunalimlarina bi de sivilce sorunsali eklenmemis oldu . Cok sukur sivilcesiz atlattim o donemi ..

Cigdemle tekrar birbirimizi bulup hasret gidermemiz, iyi hatirliyorum, cunku 4 ay kadar oncesiydi , deer creek'te otelde kalisimiz esnasinda oldu ..

Arkadaslar hep beraberdik, kis tatilini degerlendirmek maksadiyla gitmistik oraya .. Zati super vakit geciriyorduk, sohbet muhabbet girla .. ee is yok guc yok, yemek derdi yok , temizlik derdi yok .. beyler birbirini bulmus, kendi keyiflerinde ..cocuklar desen hakeza .. bir hanim daha ne ister ki ...


yani daha ne isterim ki ... diye dusundugum bi sirada ... bi aksam , bi arkadas bi paket cigdemle geldi her aksam bulustugumuz ikinci kattaki somine basina ..
"bakiiiin elimde ne vaaaar?"
" aaaa cigdem , nerden buldun ayol sen bunu?"
deyip gayri ihtiyari hepimizin eli torbaya uzandi .. sanirsin ki hepimiz o torbayi, o ani bekliyorduk ! muhabbet guzeldi zati , caylarimizi iciyorduk, cay sevmeyenler kola, vs .. bi avuc cigdem ha eksik ha fazla ne farkederdi , ben de aldim bi avuc torbadan .. cayin yanina diye ..

sonrasi ??

sonrasi kah kah kih kih akan, pur nese devam eden sohbet kesilmis, kendimizi buyuk bi ciddiyetle cigdem citlemeye vermistik :P sohbet kesilmisti cunku konusmak icin cigdeme ara vermek icab ediyordu ve kimse de agzina tadi bu kadar bulasmisken cigdemini birakmak istemiyordu . habire citliyorduk !! arasira bakisip , bazen bi hizla cayimizdan bi firt cekip sonra tekrar cigdeme devam ediyorduk !! Ortaligi ciddi bir citir citir cigdem gurultusu kaplamisti . Allah'tan sominenin etrafindaydik, hani disardan bakan bi amerikali bizi eller habire bi agza bi torbaya bi cesit yoga hareketi yapiyor, o citirtiyi da somineden geliyor sanabilirdi .. en azindan biz oyle olmasini umuyorduk .. Bu, torbadaki son cigdem bitene kadar boylece devam etti. eni topu 400 gmlik poset .. onca insana ne kadar dayanacak ? haliyle 20 dakika gecmeden biz cigdemin dibini bulmustuk. Kabuklari toparladik .. sagimiza solumuza dusmus cigdemleri de bulup onlari da itinayla citledik .

sonra "guzelmis yaa" "hay Allah razi olsun" "ne iyi ettin de getirdin" ler esliginde dislerimizin arasinda kalanalari da guzelce yalayip yuttuk .. sonra bi vakit daha siplattik agzimizi .

sonra " ee neyse" " yarin da bulalim cekirdek, iyi oldu boyle" "cayin yanina iyi gitti" "yaaa ozlemisiz" "e hadi madem iyi geceler" "size de" ler esliginde dagildik .

Esasen o gece sohbet normale gore cok cok kisa surmustu .. ama onemli olan nicelik degil nitelik degil mi her zaman .. az ama oz !! bizim sohbetimizi de "ozlendiren" cigdem olmustu o gece , o halde ertesi gun hepimiz cigdem telasesine dustuk .

Istanbul market ve guzel sahibesi Seden bu guzel olayimiza sponsor oldu da eksik olmasin , sonraki gun ve gecelerimizi hep cekirdek etkinligi ile dolu dolu gecirdik :)

Bu olay otelin kimyasini biraz bozdu gerci .. her ne kadar elimizden geldigince etrafi toparlamaya calissak da "ayip olmasin adamlara" diye , otel temizlikcileri "ne bu yaaa bu gece de papagan surusu dalmis yine otele" demislerdir zannimca .. malum onlar bizim caaanim cigdemimizi papaganlara veriyorlar, bilmiyorlar kiymetini ..

iste boyleeee .. sonra olanlar oldu bana .. ben yine dadandim cigdeme .. o gun bugundur .. hatiraniza hurmeten guzeller, o gecirdigimiz guzel keyifli gecelerin anisina hurmeten (baska bisiden diil yani) .. cayla beraber .. aksamlari ..

citir citir !!!

16 comments:

Goksu said...

:)Harikasin...benim teyzem delisiydi cekirdegin (pardon izmirlice cigdem'in).Boyle koca bir kese kagidi alirdi kuruyemisciden ve butun gece televizyon segrederken citlerdi.Delirtici bir sey...canim anneannem de ayiklayip bana verirdi...vay beaaa...

Tatli Hatiralar said...

kesinlikle delirtici .. bi bulastin mi birakamiyorsun, nedirse hikmeti anlamadim gitti !! sonra benim kollarim pisir pisir kabariyor cigdem yuzunden :((

var mi dubai'de cigdem? :)) boyle rahat rahat yazdim, canini cektirmemisimdir insaallah :)

operim :)

Anonymous said...

Erzurmda cekirdege simiska derler,tadina doyum olmaz,sonunu getirmeden rahat edemez insan.Bir gece korku filmi esliginde bir kilo cekirdegi de mideye indirmistik kuzenle lakin sonu enterasan.Gecenin ikisi film bitmis cekirdekler bitmis bir sekilde yattik tabi.Sabah kalktigimizda bir kilo cekirdekten geri kalanlar sadece ufak kirintilardi.Bizden once biri toparlamis olamazdi cunku baska kimse yoktu. Meger yedigimiz cekirdeklerin kabuklarini koltuk kirlentlerinin altina sikistirmisiz.Kaldirinca kirlentleri ortaya cikti bizim copluk.Filmi cok hatirlamiyorum ama epey gerilmisiz demekki..
sumeyla

iremmm said...

bagimlilik yapiyoooo :))
benim esim bunun delisi yaa..evin her yerinden cikiyo kabuklari ama cok guzel bisii bu yaaa :))
gerci artik karakuzuya ayiklayip agzina vermekten,nasil bisiiydi yutmak unuttum :)))))

bir onceki postunda ne guzel soylemissin.kimler geldi,kimler gectiiii...neler yasadik beeeaa ;)
öpüldün...

Tatli Hatiralar said...

Supersiniz sumeyracim , daha o zamandan temizlik nasil sipsak halledilir icgudulerinizle bulmussunuz ;) (malum anneler bu tip temizlik ogretmiyorlar :P) simiska da cok ilginc, nerden bulmuslar bu ismi :))))

Tatli Hatiralar said...

benim bidiklar da cok seviyorlar cigdemi , ama ben ayiklamiyorum artik, kolayini buldum, burda ayiklanmisi var, ondan aliyoruz bi paket, koyuyoruz avuc avuc onlerine, sen sag ben selamet :P :)
yoksa cekilir cile diil , gozunu dikmis agzi acik sen citle de ben yiyeyim diye bakan iki bidiga yetistirmesi cigdemi :( makine gibi calismak lazim :P

Anonymous said...

Merhabaaaaaa hemşehrimmm !Nasıl mutlu oldum ,nasıl sevindim anlatamam bir hemşehrimle daha tanışmaktan! Taa nerelerden bulmuşsun bide beni,sık sık görüşelim emiii! Çiğdem manyağıyızdır bizde ailecek,bi başladık mı ,durdurabilene aşkolsun!Hatrı sayılır tepeler oluşur tabakların üzerinde.Hele de küçükken benim cadılarla tam bir işkenceydi,kuş gibi bide onları beslerdik:P Ama sizin oralarda ayıklanmışı da varmış,vallahi çok şansılısın bir anne olarak!Ben çok çile çektim bu konuda çünkü :)))
Sık sık ziyeretine gelirim,seni de beklerim,bıdıklarını çok öperim İzmir kokulu kokulu ,...sevgiler

Tatli Hatiralar said...

Hosgeldin Denizcim :) cok sevindim ziyaretine :) her zaman beklerim :)

cigdem bi kere bulastin mi herkeste ayni bagimliligi yapiyor . aslinda bi yerde sigara gibi demekki , nasil ki ilk sigarayi hic icmemen gerekiyor, ilk cigdemi de hic citlememek lazim :P

operim :)

NiNo said...

ben yirin :) ellerine saglik :D yorum icin tesekkurler bu arada. gercekten nefis gorunuyorlardi ama ben de rejim yaptigim icin taedina bile bakamadim :D sevgiler

Tatli Hatiralar said...

rejim yuzunden ben de cok seyi yiyemiyorum :(( isin aciklisi duzenli bi rejim de olmuyor benim ki hicbi zaman .. oyle mutemadiyen akip giden bi cesit iskence iste .. kendi kendime :P

hosgeldin nihancim, arnavutluk mutfagini takip ederiz senden artik :) yapiyorsun degil mi arnavut mutfagindan da ? :) sevgiler ..

Anonymous said...

ben de cekirdek hastasiyim, senin postundan sonra Izmir anilarimi dusundum, evet, aliaga'da otururken arkadaslarimla olan her animda cekirdek gelmis yerini almis, Izmirlilerin cigdem deyisini de bu vesileyle tekrar hatirlamis oldum, bu cekirdege ne soylense az...yaramaz bi cazibesi var stres de yapiyor bitirmek icin ustelik...zeynep

Tatli Hatiralar said...

merhaba Zeynepcim :) evet cekirdekle/cigdemle hepimizin bi anisi mutlaka var hehalde :) bugun aklima bi sey daha geldi, kayseri'de de cigdeme semsaver diyorlar :))

operim guzellik :)

Gazeteci said...

O cekirdek alemlerinden aklimda kalan ne biliyo musun? gecenin bir yarisi cekirdegimiz**(bizim Trakyaca gundondu ya da karaduman da diyebiliriz ;))** bittiginde bir arkadasin "ben de var, getireyim" deyip gidip geri gelmemesi, bizim de bikac saat cekirdek hayaliyle bekleyisimiz... Bak ne kadar koymussa unutmamisim. O kendini bilir dermisim. Neyse, ne demisler 'gonul muhabbet ister, cekirdek bahane...'

Serra said...

meger izmirLiLer cekirdege cigdem dermi$. Bi ya$ima daha girdim! ;p Sayende yeni $eler oreniorus sumeyra abLacim. :)

~Serra

Tatli Hatiralar said...

aaaa , hakketten Nesrincim, kimdi o ya ? benim tamamen aklimdan ucup gitmis :P cok ayib etmis yapan arkadas .. canim benim bende cigdem mevcut halihazirda bulusup citleyebiliriz istersen :)) operim :)

Tatli Hatiralar said...

e biz de sizden yeni seyler ogreniyoruz Serracim :) bugunku siirin mesela ;) ogrenmenin sonu yok :)