Thursday, March 8, 2007

Istanbul Yedi Tepe Pidesi ..



Efenim oncelikle sunu soyleyim .. Ben ekmek ve turevlerini cok seven, sevgiyle tuketen bi insanim. Zati hemen hemen tum rejimlerimin bamlamasi da bu yuzdendir :P

Esasen bu blog yemekle alakali diil . Ama gecen gun yaptigim bu ekmegi ayri bi sevdim .. Esim o gun oglen yemegi icin gelecegim, 15 dakka sonra orada olurum deyince, ekmek makinasindaki ekmegin pismesine de 1 saatten fazla bi zaman oldugunu farkedince ... ben de guzeeelce kabarmis ve fekat henuz pismemis hamuru cikardim firindan, yallah tepsiye doktum. Sonraciima biraz yassilastirdim, baktim hala firinin 2 lobluk kalibinin kubik seklini muhafaza etmeye calisiyor (alismis tabii otur otur) ... yani bu sekil firinda pisirsem ici pismeyecek buyuk ihtimal .. ben de hic sevmem pismemis ekmegi .. hamur yemiyorum yani prensip olarak :P

sonra gozum bulasiklikta melul melul bana bakan bicaga ilisti .. sonra hamura bi daa baktim . turkiye'de firincilar cizik atiyolar ya ekmegin uzerine , "dur ya " dedim, "cizeyim ben sunu bi iki yerinden" .. sonra "bu cizikleri daha derin yapsam ya" dedim .. sonra da bikac cizik yerine her yerini cizdim ekmegin, "iyi pissin, cok iyi pissin, pismedik yeri kalmasin" diye .. o gun de sinirli miydim neydiysem artik .. boole epey bi cizmisim ekmegi :P



sonrasi ?

sonrasi iste bu ekmek cikti ortaya :) tepecikli mepecikli :) Ismini ben koydum : "istanbul yedi tepe pidesi" (aslinda ustunde 15 tepe var)
Patenti sahsima aittir :P
Eeee tadi nasildi diye soranlariniz olacak eminim .. Tadi ayni bildiginiz ekmek iste .. ama bencileyin ekmegin kosesini seviyosaniz, bu ekmek full kose doluydu :)))))))))) super citir, super gevrek :) ustune yumurta surup susam corekotu felan da sepeleseniz goruntu daha da sahane olacak eminim :) ama benim o gun o telasede hic aklima gelmedi . biraz gariban bi goruntusu oldu maalesef .
denerseniz seveceksiniz mutlaka :) pismesi sadece ve sadece 10 dk , hatta belki daha kisa .. dikkat ederseniz ben azicik esmerlestirmisim :P firinda unuttum da :P
olsun , esim geldiginde hazirdi ekmek , ve en guzeli sicacik citir citir ekmegimi o da cok sevdi :))))
PS : resimleri cekerken arkada cicek olayini ozellikle ayarladim :) yemek bloglarinda oyle yapiyorlar, bosuna diil yani :) renk getirdi ekmekcagizima :) nasil ?

11 comments:

Anonymous said...

Merhaba sumeyra
Blogun hayirli olsun senin maillerini hep zevkle okurdum simdide blogunu ayni zevkle okuyorum.
Valla yedi tepe istanbul ekmegin super olmus :) ben uzun zamandir ekmek yapmadigim icin unuttum.Hava atmak gibi olmasinda bizim burada(pittsburgh) firin var oradan aliyoruz.:))
Neyse Allah klavyene zeval vermesin de bol bol yaz.yumurcaklarini op benim yerime.
rukiye

Anonymous said...

...harika olmuş pide eline sağlık...devamını bekleriz.

Tatli Hatiralar said...

Ay ay ay !!! Rukiyeciiim de burdalarmis :) Kiz cok sevindim yazdigina :))) moral oldu aksam aksam :) bu mesajla kurtarmaz ariycam simdi seni :) optum seker :)

Tatli Hatiralar said...

size de tesekkur ederim sevgili anonymous :) ben de sizi beklerim her zaman :)

Tatli Hatiralar said...

rukiye telefonu kapat ! sana ulasamiyorum ! :P

Anonymous said...

sumeyra abla,
ya sen bu ekmegi nasil 10 dakikada pisirdin? 500 de filan mi:))) Ben herseyi uzun uzun pisiren biri olaraktan 40 dak erken hic ekmek pisirmedim yaw:))
Ama inanki cok hosmus, ben kose ve citir kitir severim. Ayrica da atraksiyonlu foto cekiminde hosmus, mas:)deneyecegim ins ellerine saglik:)
PS: Yarin hava 49 F ve gunesli bir havasi :)

Gazeteci said...

Sumeyracim merak etme, zaten Istanbul da artik 7 tepeden degil belki 70 tepeden olusuyor... Senin 15 tepe az bile. Soyle bikac tepe daha attiraydin, gecekondu tepesi, gokdelenli tepe, bizim tepe, onlarin tepe filan. Ne de olsa millet Istanbul'u tepe tepe kullaniyo.

(Bil bakalim ben kimim??)

Tatli Hatiralar said...

Tesekkur ederim Zehracim, hakketten sabah senin mesaci okuyunca actim camlari havayi check ettim . guzel temiz tatli serin bir hava doldu iceri . Afferim kiz sana, hic isini sansa birakmiyorsun, tedbirli insan seni :) Ben biraz da kaygisizim herhalde :P ondan :P

Tatli Hatiralar said...

ekmegi yazacaktim asil, unutmusum :P ekmek cidden 10 dk'da pisiyor. Ama benden diil yani, senin firin nasil pisiriyor o kadar uzun bilemiyorum ama, ben onceden 450'de isittigim firina attim, 10 dk sonra bu haldeydi, daha da bekletsem yanacakti yani, ki yanmis ekmegi de en az pismemisi kadar sevmem :P 40 dk beklese neye donerdi bilemiyorum ki?
sen kacta pisiriyosun bacim?

bi de aklima sey geldi : sen silikon kapta pisiriyosun di mi? onda cok yavas pisiyor, ben tecrube ettim. Beni darlandiriyor o, oyle uzuuun uzuuuun bekliyosun pissin diye. Ben pizza tavasinda pisiriyorum, benimki analon'un baya kaliteli bi tavasi . cok memnunum :) tavsiye ederim :)

Tatli Hatiralar said...

Canim gazeteci arkadasim nesrin :) blogunu hemen ziyaret ettim :) cok guzel hazirlanmis, bize duyurmaman cok yazik ..

neyse ben duyurayim burdan :
"evdekigazeteci.blogspot.com"a tiklayan arkadaslar nesrincigimin bloguna da bi goz atabilirler :) kocaman optum seni seker :)

Anonymous said...

tramadol online buy tramadol hydrochloride online - best place order tramadol online