Monday, March 26, 2007

guzel havalarda keyifli olmak kolay ..


misal bugun hava super .. kis sezonunu atlattiktan sonra ilk defa tum gece pencereler acik uyuduk ki , cocuklugumdan beri en sevdigim seylerden biridir , odaya mis gibi serin sabah havasi dolar, kus seslerini duyarsiniz , kocaman bir mutlulukla uyanirsiniz sabaha ..

sonra dun de cok guzeldi hava , cocuklar pazar okulunda oynayip durdular bahcede , 23 nisan sarkilari provasi yaptik avaz avaz , sonra piknik yaptik (sezonun ilk piknigi) yedik ictik, topraga dusen ilk cemrenin henuz kurumadigini aynel yakin musahede ettik, cocuklar vicik vicik camura bulandilar, eglendik .. felan ..


ama marifet , karanlik kasvetli basik havalarda da keyifli olmayi surdurebilmek ..

misal, burada (columbus) gecen pazartesi son derece kapali tatsiz bi hava vardi . yagmur iyice yagsa rahatlayacak, ama o da arada bi sepeliyor, boyle bogucu mu bogucu bi karanlik, daha sabahtan itibaren hem de ..

ustelik o gun tam da aksi gibi disari cikmamaya karar vermistim, evde oturup bi guzel temizlik yapacaktim. gerci ben hemen hemen her sabah "bu gun hic bi yere gitmeyecegim evde oturup herseyleri bitirecegim" diye uyanirim ... ama ogle olmadan isler agir gelmeye baslar , ikindiye zor dayanirim, "bari cocuklari bi kutuphaneye gotureyim" .. yahut da telefonla konustugum arkadaslarla bisiler yapmaya karar veririz vs vs

ama dedim ya kararliydim , evdeydim, ve saat 2 oldugunda kasvetli havadan oturu patlamak uzereydim .

ne yapar patlamak uzere olan bir ev hanimi :

1. bi yandan utunun buhari ile tutsulenirken, bir yandan da karanlik havanin da etkisiyle onu bunu kurmaya baslar "o niye oyle dediki simdi" "pat diye soyledim, ayip mi oldu" "cok kilo aldim son zamanlarda" "en son aldigim etek kesinlikle yanlis tercihti, hic guzel durmadi, bi dunya da para verdim ustelik" "cocuklari iyi yetistiremiyorum hicbisi veremiyorum onlara" "esim de cok mesgul son zamanlarda eskisi gibi cikamiyoruz disari" "ne igrenc bi kumasmis bu da boyle, utule utule acilmiyor"............. bu mihvalde akiiiiiiip giden bi dolu acikli dusunce beyninin kivrimlarinda dolanir durur, en nihayet yanki yapmaya baslarlar ..

2. yankilari dagitayim diye mutfaga girer .. buzdolabini acar .. bakinir .. ne yemek yapayim diye diil .. ne yiyebilirim diye :P en arkada gozune kestirdigi bisiyi cekistirirken on kisimda igreti duran bi kac baska seyi doker .. soylene soylene onlari temizler . sonra elim degmisken der, butun mutfagi ovalar , ustu basi klorok kokar , iyice acikmis ve hirslanmis olarak buzdolabinin taa en arkasindan cikardiklarini yer .

3. telefon acar.. kendi ruhsal bunalimini bi baska arkadasina aktarir , itinaynan .. onun da dunyasini karartir . biraz rahatlar.

4. yine mutfaga girer ... aksama ne yapsam uff yaa hic bisi kalmamis der . eksik listesi cikarir .. yaklasik yarim metre uzunlugunda ..

5. epeydir su arkadasi da aramiyorum , bi arayayim , sesini duyayim, iki laf eder acilirim der .. sonra havanin berbatligindan konuya girip kendi ruhsal bunalimlarindan cikar . epeydir psikolocisini dagitmadigi o arkadasini da tarumar ederek biraz daha kendine gelir .

6. kendi kendilerine mutlu mutlu oynamakta olan cocuklarin odasina dalar . "cok dagitmissiniz burayi , aaaaa , ne bu boyle" diye parlar , oda toplama seferberligi baslatir. o odadan cikar cikmaz cocuklar oyuncaklari tekrar yerlere dokerler .

7. aynaya bakar , sac renginden nefret eder . yazin hem model hem renk olarak cok koklu degisiklikler yapacagina kendi kendine icinden soz verir .

8. utu de baydi , aksam bitiririm artik der, utu masasini toplar, utulediklerini asar, geri kalanlari sepetiyle klozete koyar , "kesin bitircem bu isi bu aksam" diye and icer :P ictigi andi da sepetin ustune koyar ki unutmayim diye :P

9. saata bakar, hmm yok boyle olmayacak , dur su arkadasi da bi arayayim , beraber cocuklari alir kutuphaneye gideriz , cocuklar da oynar biraz acilirlar der.

10. aradigi arkadasi "naapcaz disarda, yagmur yagiyor, peynirin varsa, super yufkam var, borek yapalim yer miyiz" deyince yuzune kocaman bi gulumseme yayilir (ennihayet) tamam cayi koyuyorum hemen gel der.
11 . sevgili arkadas gelir, tavada borek yapilir, sabah ne yapcagini sasirmisken oylesine yapilmis tatli da yanina ilave olur, cay icilir, muhabbet edilir, sonra elidorun sitesinden yuzune uygun sac modelleri denenir (http://www.saclarimyipraniyor.com/) kah gulunur kah aaaaa supeeeer denir, keyifler yerine gelir, cocuklar guler oynar, havanin kasvetinden eser kalmaz, cunku arkadas insanin can sikintisina birebirdir :))

demekki neymis, arkadassiz olmazmis :) sabah kalktiniz hava berbat, icinizi bi keyifsizlik hali sardi daha o anda , besbelliki boyle devam ederseniz tum gunu cekilmez hale getireceksiniz, o zaman ya adam gibi oturun cocuklarinizla vakit gecirin bare onlarin gunu senlensin , ya kendi kendinizi update edin, okuyun ilminizi artirin , yahut da .. arkadaslariniz yetissin imdadiniza .. ister telefonla arayip kafasini utuleyin , ister kahve icmeye geliyorum deyip cat kapi gidin evine , ister o size gelsin beraber bisiler pisirin edin hatta acip dergi kitap karistirin , beraber okuyun bisiler , ya da seyredin bisiler , ama kasvetli havalarda yok yere bunalimlara girmeyin :)

girmeyin yani .. yaziktir :P

10 comments:

Goksu said...

Senin gibi arkadasim olsun, ben cay ve borek sofrasindan kalkamam sanirim.Offf anlatacagim hic bitmez sanki:)

Bu arada biz yahyali'da babamin gorevi nedeniyle iki yil yasadik.Babam Is bankasinin sube muduruydu.Hayatimin belki de en guzel iki yiliydi.Konuyla ilgili detaylari su yazimda bulabilrisin:)
http://desertwind.blogcu.com/1899226/

Kocaman opuyorum:)Her gunun bahar ruzgari gibi ferah gecsin:)

Anonymous said...

Merhaba Sumeyracigim,
Aynen katiliyorum demekki bu ev hanimligi kronik bir vakia her kadinda ayni etkiyi yapiyor...
Bugunlerde aynen tarif ettigin ruh hali icindeyim ama benim ki bir geldimi birkac zaman surer..
heralde bunda benim cok konusmayi sevmemem de rol oynuyor:P
Gunumu neselendirdigin icin cok sag olasin seker;)

emine

Anonymous said...

Ehi ehi...Kimi arasam acaba :))

Tatli Hatiralar said...

yazini okudum Nalancim , ayni yil dogumluymusuz bi de ustelik :) Yahyaliyi ben de cok severim , ama bi yeri guzel kilan yasadiklarin tabii ;) belki bigun rastlsairiz da bi yerde, kimbilir di mi, o zaman cay borek olaylarina da gireriz insaallah :) cok operim guzellik :)

Tatli Hatiralar said...

Eminecigim boyle bunalimlara girdiginde bi alo desen , ben senin yerine de konusurum , merak etme sen :) gerci merak etmiyorsundur herhalde , konusma potansiyelimi bildigin icin :P :{

kocaman operim seker :)

Tatli Hatiralar said...

ara caglacim , ara .. ama bugun tum gun evin yolunu bulamadim , gezmekten, aradiysan da beni bulamamissindir :P mesaj birakabilirdin ama , telesekreterim de bnezer vazifeyi gorebilirdi , dok icini rahatla :)
operim :)

Anonymous said...

Merhaba. Çok güzel anlatmışsınız evhanımının sık sık basına gelen iç sıkıntısını :) Okurken kendimi goruyor gibi oldum. Çok güldüm :) Ağzınıza sağlık .
Ayşe Ç.

Tatli Hatiralar said...

ben de kendimi goruyor gibi olmustum okurken (bi de yazarken ) :P :) Tesekkur ederim Aysecim, her zaman beklerim :)

Anonymous said...

canimsin sen benim canim arkadasimsin... ben sensiz ne yaparim bilmemki tavda yufka boreklerimin peyniri sumeyracim :))))))


nazli

Tatli Hatiralar said...

bacim sen hangi arada derede yazdin bu mesaci ? gozumden kacmis :}} aaa yufkasiz peynir boregi olur mu Kadikoylum benim :) kocaman kocaman operim :)