Thursday, March 22, 2007

gidenlerin ardindan ..


siz biliyorsunuz kimden bahsettigimi .. ben soylemiycem ..

cunku hepimizin hayatinda oldu boyle birisi /birileri .. ve onlar hep gittiler sonra .. gittiler ve siz kaldiniz ..

dostlar ...

tanisirsiniz , seversiniz ..

sevgi bi zaman sonra aliskanliga donusur .. alisir , baglanirsiniz .. oyle baglanirsiniz ki , aileden biri gibi gelir .. kardes gibi .. darlandiginizda yaninda alirsiniz solugu .. .. akil danisirsiniz , derdinizi paylasirsiniz ...

ve en muhimi onsuz olmaz sanirsiniz ... hani hersey degisse de o sanki hic degismeyecektir .. sanki o her zaman o bembeyaz mutfaginin kapisinda karsilayacak sizi , buyur edecektir iceri .. sanki misafir tecrubesi kazanmis sipilik terliklerini giyer giymez o evden olacaksinizdir siz yeniden , o evde yasiyormussunuz gibi ... sanki o her zaman kenarina fiyonklar bagladigi bambu panjurlu camlari , cayin fokurdayan buhariyla bugulanacaktir .. ve sanki hep cay demlene dururken , yagda kizaran sipsak boregin kokusu saracaktir tum evi .. sanki o "zeytinleri cikardim, sen salatalik dogra .. 2 domates neremize yetcek, 4 tane yika da dilimle" diyecektir hep, bir yandan peynirleri dograrken .. sanki cat kapi ugramamissinizdir oylesine .. sanki hep bekliyordur sizi .. sanki hep bekleyecektir ... sanki hep "ac misin?" diye sormadan sana , acsin gibi ne var ne yok koyacaktir masaya , ve sen de hep sanki acmissin gibi ne var ne yok yiyeceksindir masada , sohbet ederken bi yandan hiiic farkina varmadan .. lavanta kokan banyo sizin banyonuz, mis kokulu havlular sizin havlunuz olacaktir , ve onlar hep orada o evde emre amade olacaktir ..

ve siz her zaman o evi aydinlatanin, pencereden iceri dolan gunes oldugunu sanacaksinizdir ...

ta ki bi gun o gidene kadar ... o gidene kadar gidecegine inanmadiginiz .. gitme vakti yaklasti dediginde dahi gidecegine inanmadiginiz .. gittiginde dahi gittigine inanmadiginiz O gidene kadar ...

bi gun gitgide uzaklasan arabasinin ardindan bi bardak su dokup , arka camdan huznun golgesi dusmus gozleriyle size bakan O'na el sallayana kadar ..

elleriniz yanlarda oooooylece ardindan bakip kalakalana kadar ..

iste o zaman anlayacaksiniz ki siz kalacaksiniz o gidecek... hayat onsuz devam edecek ve biseyler ondan sonra bir daha ayni olmayacak .. eksik kalacaksiniz, kalbiniz aciyacak ..

digerlerinde oyle olmadi mi .. turkiye'ye , cleveland'a , cincinnatti'ye , pittsburg'e, california'ya , toleda'ya , chicago'ya , florida'ya , canada'ya, oraya buraya ugurladiklarimizda ..
iste bunda da aynisi olacak ..

21 comments:

Anonymous said...

Sumeyra ablacigim,
aglattin beni ya, gercekten yeri doldurulmaz insanlarla karsilastik buralarda, tipki beyaz mutfakli arkadasimiz gibi... Dilerim bir gun bir yerlere, bir zaman karsilasmak gene nasib olur tum giden arkadaslarimizla. bazen onlari hatirlayip,"Ah burada olsaydilar" dedigimiz cok oldu... Dilerim Allah onlari hep kendileri gibi guzel insanlarla karsilastirir.
Sagol bu guzel yazi icin

Gazeteci said...

Hep ozletecek kendini beyaz mutfaklilar,sikir sikir takiseverler, topuklu terlikliler,pastacilar,tatli bebekli guzel annecikler..(onlar hepsi kendilerini bilirler..) kisacasi dostlar, kardesler... Kisa surede bize kendini sevdirip gidenler... Anlamadan aileden biri olanlar...nasil da alismisiz megerse dedirtenler.. ve bazen de ozlenecek geride kalanlar

Anonymous said...

Ne guzel yazmissin , yuregine, kalemine saglik. Evt ozel insanlarin uzaklara gidisleri insanin hep bir yanini eksik birakiyor. Rabbim bizlere otelerde guzel yerlerde daimi birliktelikler, arkadaslik nasip etsin.
Giden hamarat bacimizda ins en kisa zamanda butun isleri su gibi hallolur tekrardan aramiza katilir.
PS: Buarada sumeyra abla sana hep kahvaltimi koyuyordu hamarat bacim:)))) ayiptir soylemesi bize pideler , mantilar girla gidiyordu:))) Saka bir yana yeri dolmayacak bir arkadasimiz, Rabbim onu hep iyilerle karsilastirsin ins (AMIN)

Anonymous said...

bir yuregin gercekten yazida konusabilmesi icin dedigin gibi yuregin acimasi ya da icten hislenmesi lazim, bu yazin da apayri bir guzellik olmus, Rabbim bu dostlara dostluklari hep dualarda hatirlayip en cok ihtiyac duydugumuz o gunde de hatirlanmayi hepimize nasip etsin...

zeynep

Anonymous said...

Ben de nacizane her guzel duaya amin demek istiyorum.

Kalanlar giden sadece birini ozlerken, gidenler kalan herkesi ozluyor. Hangisi daha zor varin siz hesabedin...

Huzunledigim icin baska bir postta tatli bir animi anlatacagim kismetse...CA'dan bildirdim...

Anonymous said...

Ne guzel de anlatmissin Bedia'yi ...
Ne mutlu ona ki ben de biraktigi izlerle sende biraktiklari ayni...
Onu ilk bir picnicte tanidim cok sevimli hos sohbetti.. Sonra bir gun Colombusa geldik donuste bizi davet etmisler sag olsun kaldik ama omrumde onun evinde oldugum kadar hicbiryerde rahat etmemisim dir..gercekten samimiyetiyle sevdirdi kendini tatli sozu ,guler yuzuyle.. Rabbim islerini kolaylastirsin gittigi yerde...Gitmeden son bir kez daha gorusup beraber olamadik ..cok istedik ama mesafeler iste , burada olmadi ama ins. orada tiklaticam kapini ..
Kizlar birakin uzulmeyi gitti diye Turkiye de bir kapimiz daha oldu..
O yine bizi kapida karsilayip bir gune yillari sigdirabilacektir..

Seni burada hepimiz cok ozliycez Bedia...Dimi kizlar...

emine

Goksu said...

Ay ay ay...durun...siz orda butun kizlar toplanmissiniz , ben burda Dubai'de tek basimayim...odum patliyor gurbet ozlemi basacak diye...Zaten annemi ozledim...

Anonymous said...

Tum ayriliklarin son buldugu ogun hep beraber kavusmak dilegiyle...
Sevgilerimle
sumeyla

Unknown said...

Ya amma yazmissin ya...BEnde son cumledeki Toledo kapisi olarak agliyacagim simdi...Cagla'ya sonsuz katiliyorum.Siz bir kisiyi ozlerken bizler herkesi ozluyoruz...O bir yada en fazzllaa iki gunlugune geldigimiz Columbus'a tum Columbusu gorebilme cabasinda sikistirmalar yapiyoruz eksik gedik.Donus yolunda listede gormek isteyipte goremedigimiz bir suru isimle donuyoruz.Taaki bir daha yeni gelmelere umit.Ama hayatin bir parcasimi denir,dongusu bilinmez.Zor oluyor.Her ne kadar gidilen yerler guzel kapilar acsada eskinin tadi insanin damagindan hic gitmiyor...

Rabbim giden benim guzel komsumun yolunu acsin.Ve herbir tarafa sacilan her arkadasiminda yolunu acik etsin.Bu gidislerin malesef bir sonu yok cunki...

Cenem daha dusmeden bana musade. Cok guzel dile getirmissin...Hemde cok.

Sevgiler Toledo'dan...

Anonymous said...

pek hüzünlü olmuş gözlerim buğulandı. içimden birşeylerin kopup gitiğini hissettim. Hani kemancıya "çal, yine çal, kemancı başımın tacı" diyen adam gibi. ben de ; yaz, yine yaz, yine yaz, yine yaz, diyorum. Nasıl yazarsan yaz ister arabesk olsun acılı, ister "Anamur yolları yaaar yaaar" gibi oynak olsun. Hiç farketmez. Yeter ki yaz. Biz sağ oldukça okuyacağız seni. Parmaklarına kuvvet, diline sağlık.

Tatli Hatiralar said...

Selam kizlar ..

bu postumda hepinize tek tek cevap yazmayacagim .. toplu bi cevap olsun, yorumlariniz icin sagolun oncelikle ..
ben bu yaziyi cumartesi gunu eve dondukten sonra yazmistim .. ama kalbimde yeterli cesareti bulup post etmem ancak persembe gunu olabildi .. huznunu kolay ifade edebilen bi insan degilim , keyifli hallerimi nesemi cok cabuk dokuyorum kagida ama huzun kendi kendime yasadigim, baskalariyla paylasamadigim , paylasmaya cekindigim bi duygu .. cocukken de banyoda aglardim zaten :P

Ama giden tum arkadaslarimin ardindan bu duygulari yasadim, daha once blog olayi olmadigindan onlara ozel yazamadim tabii , bazen arasira sakayla karisik gruba yazmistim .. her giden arkadasim kalbimde ayri ayri ozlemdir .. hicbirinizin yeri dolmuyor ... o kadar yasanmisliklarin ardindan .. tek tek hatiralar kaliyor gonlumuzde .. izmir'de yuvami birakip yurtdisina cikisim gibi , bu ayriliklar da ayri kanatiyor insanin kalbini ..

dediginiz gibi insaallah kevser havzinin etrafinda toplanmak nasip olur, insaallah ebedi komsuluk nasib olur sonsuz mutluluk diyarinda ..

hepiniz cok seviliyorsunuz :)

Ps: ay iste bu yuzden bu tur yazilar bi daha yazmiycam blogda, sonra kendi kendimi aglatiyorum ... aaaa deli miyim neyim ?

PS: Zehracim tabii siz manti yersiniz, manti yap bize derseniz :P :)) gerci ben de cok manti borek yedim o beyaz mutfakli evde ama kahvaltilar ayriydi ne yalan soyliim :))

PS: Gulenay & Cagla , siz gittiniz yeni yer, yeni insanlar, yeni telaseler .. biz ayni yerde eski tas eski hamam, ama siz yoksunuz .. hic ayni olur mu gidenle, kalanin ozlemi .. HAyir iste hayir !! Biz daha cok ozledik gidenleri !!! :P :P

Tatli Hatiralar said...

Nalancim, evet , biz "butun kizlar toplandik" columbus'ta :) Amerika bu acidan rahat bi yer, bi dolu turk var , kanki oluyosunuz bi zaman sonra :) tek sorun, yuzer gecer bi topluluk olmamiz .. yerlesik olmayinca kimse, kimi ogrenci , kimi calisma vizesi bitene kadar .. sonra herkes baska yerlere dagiliyor .. o zor oluyor biraz . sen ilk kez yurtdisinda yasiyorsun anladigim kadariyla, arkadasliklar super oluyor ama :) cidden :) anne - baba ozlemek illakine , o olmazsa olmuyor . ama tadini cikar derim :) operim :)

Tatli Hatiralar said...

sagolasiniz anonymous :))) yorumunuz super tesvik edici :) her zaman beklerim :)

Anonymous said...

Yuregine saglik Sumeyra,cok guzel yazmissin,baska en diyebilirim ki...
Sessizim,buralardayim,ugruyorum...
Vancouver'dan sevgiler...

Anonymous said...

Yuregine saglik sumeyra
Reyahan'inda dedigi gibi baska ne soylenebilirki.
Pittsburgh'dan selamlar

Tatli Hatiralar said...

Reyhancim, okudugunu bilmiyordum :) canim o kadar sevindim ki ismini gorunce .... daha gecen muhabbetin olmustu kizlarla .. Sev , Kenan nasillar? umarim hepiniz iyisinizdir :) cok cok sagol masajin icin . kocaman operim guzellik :)

Tatli Hatiralar said...

Sayin Pittsburg, Rukiye hanim mi oluyorlar acep :)) ay ay kimleri goruyoruz ayolcum, pek sevindim pek :) kocaman opuyorum canim :) ozlettiniz ugramadiniz hic buralara ..

Unknown said...

Yani Sumeyra'cigim
Bilmiyorum nereden ve nasil basliyor yazilarin ben bu yorgunlukla ne kadar okuyabilirim?
Beni oyle aglatti ki yazdiklarin, hemde icli icli sanki elinden sekeri alinmis bebek gibi agladim.
Ya... kimler geldi kimler gitti su Columbus dan.
Ben herkesi ugurlarken, bir gun geldi benimde gitme gunum geldi. Herkesin Florida hayal sehri diye kosup geldigi su mekanda iki yili doldurmak uzereyim ve hala Columbus diye atiyor kalbimiz.
Aslinda Columbus degil ozlenilenler, asil dostluklar orada kan bagi olmadan edinilmis akrabaliklar.....
Email de de yazmistim, Zehra'nin mezuniyet toreninde ki resimlere baktikca cocuklarin kimleri ve nasil hatirlayip neler soylediklerini video ya alip saklamak isterdim.
Zaman geciyor insanlar yer degistiriyor ama degismeyen bir sey varki dostluklar....
Herkesin boyle sansli olup sizler gibi guzel dostlari olabilmesini dilerim.
Iyiki varsiniz ben sizi cok seviyorum.buna yuzlerini gormedigim Columbus akrabaligina katilmis isimlerini, tatli yazilarini okuyup gormeden bilmeden icimin kaynadigi arkadaslarda dahil olmak uzere.
Florida'dan sicacik kucak dolusu sevgilerle...

Tatli Hatiralar said...

Florida'dan sevgiler ayri bi sicak oluyor diil mi :)) eee kum deniz gunes sehri :) canim Sadiye ablacim o kadar sevindim ki mesajini gorunce :)) biopsin de temiz cikmis aksam e mailde okudum, nasil sevindim, nasil sevindim anlatamam :) bugun ariyorum seni, evdesindir umarim :) kocaman opuldun Florida guzeli :)

Anonymous said...

Ya Sumeyra'cım benı çok duygulandırdın baban da okumuş annenle aglamışlar telefon açtılar.Amerıka'da guzel ısler yapmışsınız sogolun dedı.Ben de "asıl sızın cocuklarınız orada daha guzel ısler yaptılar. sumeyra oranın kralıçesı. O geldığınde kocaman bır boşluk oluşacak" dedım. Bız ıyıyız ama çok meşguluz kusura bakmayln geç yazıyorum. Herkesden Allah razı olsun hepınızı cok opuyorum... Sumeyra senın de yureğıne sağlık. Babam da soyle arkadasına roman yazsın dıyo. selamları var
Bedia













..

Tatli Hatiralar said...

Bediacim , yaziyi okuyabilmene cok sevindim .. herkesin samimi hisleri bunlar, tum arkadaslar seni cok ariycaz .. var miydi bi Bedia daha, yoktu ;) sen bizim canimiz cigerimizdin asil :(( neyse cok seyetmeyim arkadaslari, en azindan ben gelince gorusucem Allah nasib ederse izmir'e :) kocamaaaaan opuldun guzellik :)