Wednesday, March 7, 2007

dun bahardan kalma bir gundu ...


bu sabah kar yagdi !


Ogleden sonra tekrar bahar geldi !!!


Her zaman derim , bu Columbus'un havasi Izmir'i aratiyor diye .. bi de izmir'in havasina laf edilir (hani vardir ya muhabbet havasina kizina guvenilmez felan :P daha neler artik :P ) .. buraninkine hic guvenilmiyor !! giyiniyosun, kusaniyosun, botlar , sallar , sonra cikiyosun disari, cumle alem bi penye bi kot geziyo ortalikta .

hava isinmis, sen kardan adam gibi kaliveriyosun ortalarinda oylece !! gerci buranin insani alismis havaya, zemheri ayazda bile penye kot geziyor nerdeyse ama, o ayri :P


dun sabah perdeyi araladim, pur nur oldu ortalik, gunes nasil parlak , nasil goz kamastirarak doldu odaya anlatamam :) benim icime de boooyle bir nese bir keyif hali geldi. "Allaaaah !" dedim " supper bi gun" :) bayilirim boyle havalara . icim civil civil yataklari topladim, ortaligi duzelttim, kahvalti hazirlarken bile bidiklara handiyse agzim sussa icim sarki soyluyor :) kendime soooyle civil civil baharlik bisiler sectim , rengarenk , yesilli mavili pembeli , ustume de ince kadife bi ceket giydim, saat 11'de Suedaciimla kahvaltiya gidicez .


O cocuklari arabaya bindirirken ben aliskanlik oldugu uzere evde, unuttugum bisiler icin kosturup durdum (biraz hazirlanma sorunsalim var da , cocuklugumdan beri oldum bittim hic vaktinde hazirlanamam, niyeyse hep bisileri unuturum!! ve o unuttuklarim da hep tam kapidan cikarken aklima gelir :P ve evet, onlari mutlaka ama mutlaka almam gerekir :P ) . adrenalim yukseldi haliyle, ben kanter icinde 3 katli evin her katini kosturarak bisiler ararken .. sonra neyse en dandik detayi dahi hazir hale getirip, ayakkabilarimi giyip kapidan ciktim ...


ciktim, ve yuzume dondurucu bi soguk carpti !!!! kapiyi kilitlemistim, ama olsun yine acabilirdim , acip iceri kalin bi manto gecirebilirdim ustume ... ve fekat yaklasik yarim saat once arabaya binmis yerlesmis ve ooooylece beni beklesen 3 insanin, 'cok sukur' der gibi bana baktigini farkedince .. "ehi' diye siritarak arabaya binmek dustu bana da .


Bindim, fekat gidene kadar da dondum . Sonra ordan eve donerken de dondum ve titredim . Zurefanin duskunu beyaz giyer kis gunu misali :P


Sonra bu sabah supriz bi sekilde heryeri karlar icinde gorunce "eh tamam" dedim , "belliydi zati dunku soguktan" nasil da tipi gibi attiriyodu kar, boyle nerdeyse goz gozu gormeyecek . Hatta az kalsin ogleden sonraki programimi iptal edecektim, maazallah araba felan kayiverir , kaza yaparim diye . Iyi ki etmemisim !





Ogleye dogru hazirlandik . Dunden akillandim ya, eeeeeeeeen bi kalin kabanimi giydim kurklu murklu olanini . Ayaklarimda kalin coraplar felan . Cocuklari hakeza giydirdim , dokulduk yola . Fekat bi tuhaflik var, sabahki tipiden yollarin buz icinde olmasi gerekir .. diye ben dusunuyordum, ama yollar piril pirildi . Az sonra araba saunaya donunce hafiften isiticiyi kapattik. Abbey Church' e vardigimda ortalik sut limandi. Bahar , zannimca benden once oraya gelmisti :P gelmis ve hatta yerlesmisti :P Cocuklar sapkalarini attilar. Yaka bagir acik kosturdular disarda ..

Arkadastan ciktigimizda hepten sicakti hava .. Ilik bir columbus bahari .. karlar erimis ... kuslar bortu bocukler eski nesesinde ... gokyuzu masmavi, bulutlar tombik tombik, pamuk beyaz ..

bu ne ki simdi ... demeyin .. bu son 6 yilimi gecirdigim halde hala boyle suprizleri ile benim tum sistemimi allak bullak eden columbus havasi iste ...

Ya bi seferde tuttursam ... icim yanmayacak !!

6 comments:

Anonymous said...

Ayol Sumeyra abla, yahoo weather yapsana, sabah kalktigimda ilk yaptigim is hava durumuna bakmaktir , boylece mevsime pardon gune gore uygun giyinmis kusanmis oluyorsun, aklinda olsun:))
cu soon INS
PS:Yarin hava 3 derece ve gunesli olucakmis, buda benden kiyak olsun sekerim:)

Tatli Hatiralar said...

:) evet inanir misin bugun de disari cikicam :P biz columbus'a ilk geldigimiz sene abc, nbc felan tv kanallarinin weather forecastlerini takip ediyorduk. Inanir misin onlar dahi tutturamiyolardi. Yagmur olacak diyorlardi,yagmiyordu, gunesli olacak diyorlardi kar yagiyordu vs. O kadar garibime gitmistiki .. Nasil yani koskoca amerikada bi hava tahmini bile dogru yapilamiyo mu diye .. o yildan kalma bi guvensizlik .Hic bakmiyorum hava raporlarina .Ama goruldugu uzere kendim de ayri bi beterim : ama ne yapalim kardesim evler cok sicak, insan havayi da gunesli gorunce bazen tedbirsiz cikiyor :P sonra pastorize sut gibi soklaniyoruz.

Anonymous said...

columbus amerikanın neresinde oluyor? kuzeyde filanmı? blogunuz yeni galiba , pek fazla post yok . ama eglenceli yazmışsınız.başarılar.

Anonymous said...

Yahu ne kadar buyumus mas. Gozumde tuttu ufakliklar simdi iyi mi. Ama Colbs'un ve de ozellikle Cle'in kisini hic ozlemedim. Gerci buranin kisina da alisamadim ya olsun...OH'dayken arabanin uzerinden kar kurumekten usanmistim. Hatta hic unutmam bir keresinde sag elimin bas parmagi donduydu, tam bir hafta. Kopacak sandiydim...Tatli bi hatira yaziim dedim.

Bu haftasonu burada hava 72 derece. Kiskandirmak gibi olmasin ama:))

Tatli Hatiralar said...

hosgeldin secil :) evet blog cok yeni . Columbus kuzey amerika'da , ohio'nun baskenti . boyle karli marli gorundugune bakma havasi cok soguk degil aslinda. vakit buldukca bekleriz .. bloga yani ..
columbus'a da bekleriz o ayri da :P

:)

Tatli Hatiralar said...

canim caglacim senin bu nev tatli hatiran bi dolu ben bilmez miyim :) ee kolay diil, her isi becerince insan , bu tip kazalar gelecek elbet basina. biz de seni ozledik , cocuklar hic unutmuyor seni :) bekliyoruz , gitmeden bi gelseniz .. tam super olacak :)