Monday, March 5, 2007

1 tatli kasigi elma sirkesi + 1 tatli kasigi bal + 1 bardak ilik su




Elma sirkesini ben daha once de soylemistim size degil mi? “ben soylemistim” demek hosuma gitmiyor, ama demistim yani !! bakin yine bugun bi gazetede karsima cikti, elma sirkesinin ne kadarin super faydali bisi oldugu .. ben de dedim, bunu bi kez daha hatirlatayim, madem artik blogum da var !

Zaten elma basli basina faydali bi meyve . Arti sirkesi de faydali , ki sirkeyi Efendimiz (SAV) soyle ovuyor:
“"Sirke ne güzel katıktır. Allahım! Sirkeyi bereketlendir. Çünkü sirke benden önceki peygamberlerin katığı idi. İçinde sirke bulunan ev fakirleşmez."

Tabii ben elma sirkesinin her faydasini da soylememistim o zaman , Allah biliyor, ve fekat ben de zaten eni topu bi faydasini biliyordum mubaregin, o da her sabah 1 tatli kasigi elma sirkesini 1 tatli kasigi balla beraber ilik 1 bardak suya karistirip icersen, kilo vermeye fevkalade yaradigi idi .

Ben de o zamanlar ittire kaktira bi muddet bu olayi devam ettirmeye calistim .. calismasina da .. yani insan biraz unutabiliyor :P misal ben bazi sabahlar gozumu bile acmadan direk buzdolabina gomulup tatli bisiler aradigim icindirkine o esnada aklima asla ve kata elma sirkesi gelmedigi de oldu. Tabii insan ustuste de unutunca vicdaninda rahatsiz edici bi eziklik ve basarisizlik hissi olusuyor :( sonraciima ister istemez icerliyosun, suc elma sirkesininmis gibi " o da buzdolabinda kafasini uzatip kendini gosterebilirdi" felan seklinde aslinda cok da şık olmayan suclamalara girisebiliyosun ki .. bunun neticesi dogal olarak sirke-bal olayina elveda oluyor :( Iste tam bu noktada size tavsiyem : BIRAKMAYIN ARKADASLAR !!! Madem ki bu onemli bi madde bu kadar vucut icin, (yani sadece zayiflayalim deyi diil) , madem oyle, o halde biz de icelim her sabah, unutursak da gun asiri, 2 gun asiri, 5 gun asiri :P ama hatirladikca olsun icelim !!

icelim , guzelleselim :) :P ehi

Lafi uzatmayayim. Sizlere bi dolu faydasini yorumlar kisminda alt alta yazicam simdi. Cunku epey uzun tutuyor. Biraz tuhaf bi uygulama olmakla beraber, tum sayfanin elma sirkesi ve faideleri ile iptal olmasini istemiyorum yani :P Blogu tikamayalim di mi ? Siz sonra lazim geldikce okursunuz :)

35 comments:

Tatli Hatiralar said...

Enerji kaynağı olarak elma sirkesi
Ölçülü dozda alındığında (1 tatli kasigi elma sirkesi + 1 tatli kasigi bal, 1 bardak ilik suyun icinde) elma sirkesi-bal karışımı yan tesiri göstermeyen bir hayat iksiri olup, bütün organizmamıza iyi gelmektedir. Sadece fizyolojik metabolizmaları değil, aynı zamanda bağışıklık sistemini de uyarmaktadır.

Tatli Hatiralar said...

Sirke asidi: Metabolizmanın çalışmasını sağlayan yakıt olan sirke asidi, metabolizmada bir yan ürün olarak meydana gelir. Gıdalarla bünyemize aldığımız yağ ve karbonhidratların, sirke asidinin yardımı olmaksızın sindirilmesi hemen hemen mümkün olmayacaktı denilebilir. İnsan metabolizmasının mükemmel çalışabilmesi için yaklaşık 100 gram gereklidir. Kim muntazaman elma sirkesi tüketirse, sindirimi kolaylaştırmış ve metabolizmasını harekete geçirmiş demektir.

Tatli Hatiralar said...

Kanser ve yaşlanmaya karşı radikaller avcısı
Solunum ve gıda vasıtasıyla bünyemize sürekli "serbest radikaller" almaktayız. Bunlar hücreye zarar verici maddeler olup, metabolizmayı bozarak kansere bile yol açabilirler. A vitaminin ön maddesi olan beta-karoten ve E-vitamini, elma sirkesinde bulunan çok önemli maddeler olup, bu zararlı serbest radikalleri yok etmektedirler.

Tatli Hatiralar said...

Pektin, kan damarların kireçlenmesinden korur
Elma gibi birçok meyvenin sindirilmeyen selülozlu posa kısmında bulunan pektin maddesi, vücudumuzda bulunan kolesterolden meydana gelen safra asidini bağlar. Ne kadar çok safra asidi pektin vasıtasıyla yok edilirse, o kadar çok kolesterolü kandan çekilerek safra asidine dönüştürülür. Böylece kandaki zararlı olabilecek kolesterol azaltıldığından kalb ve damar hastalıklarına karşı korunmuş olursunuz.

Tatli Hatiralar said...

Osteoporoza karşı kalsiyum kaynağı
Elma sirkesi yüksek miktarda kalsiyum, yani insan vücudunun (kemik ve dişler başta olmak üzere) en temel mineralinden birini ihtiva etmektedir. Organizmamız, gıdalarımızda kalsiyum azaldığı takdirde metabolik reaksiyonlar için gerekli kalsiyumu sahip olduğu kaynaklardan çekmeye başlar. Bu yüzden kemikler mineral bakımından fakirleşir ve osteoporoz (kemik erimesi) ortaya çıkabilir.

Tatli Hatiralar said...

3 Günlük sirke tedavisi
Elma sirkesinin şifalı gücünden gerektiği şekilde istifade etmek ve vücudunuzu zehirlerden arındırmak istiyorsanız, bu süre içinde ek olarak sigara, kahve veya alkol gibi zevk veren maddelerden uzak kalırsanız, birden kendinizi iyi hissettiğinizi göreceksiniz. Bir gün boyunca sadece hafif, ama kıymetli gıdalar alınız. Buna ilâveten su, bitki çayı ve meyve suyu içiniz. Kalan iki günde sadece sıvı gıdalar alınız. Günde üç kez elma sirkesi, bal karışımı, ek olarak maden suyu, bitki, meyve çayı ve sebze püresi olarak; üç günlük perhizden sonra tekrar normal hayatınıza devam edebilirsiniz.

Tatli Hatiralar said...

Cilt ve saç bakımı
Elma sirkesi bilhassa kozmetik sahasında tesirini ciddi şekilde göstermektedir. Çünkü pH değeri cildimizle aynı değerdedir. Tabiî sirke asidiyle cildimizin tabiî asit tabakası dengelenir ve cildimizin en dış tabakası altındaki kan dolaşımı harekete geçirilir. Böylece cildimiz nazik ve yumuşak kalır. Ayrıca elma sirkesi mantar ve bakterilerin gelişmesini engeller. Duş veya banyodan sonra vücudumuzu, elma sirkesi karıştırılmış su ile ovmak veya banyo suyuna bir bardak sirke ilâve etmek yararlidir.

Tatli Hatiralar said...

Cildinizin pürüzsüz ve yumuşak kalması ve tırnaklarınızın kırılmaması için 4-6 haftalık, elma sirkesi-bal karışımı temel tedavi tavsiye edilmektedir. Kuru cilt ve çatlak tırnaklara aynı nispette elma sirkesi ve zeytinyağı sürülürse iyi gelir.

Tatli Hatiralar said...

Cilt problemlerine dair püf noktaları
Döküntülü kısımları olan cildin üzerine inceltilmiş sirke ihtiva eden tampon sürülürse derhal döküntü kaybolur. Diğer cilt problemleri ise daha inatçıdır. Güvenilir ev reçetesi olarak özel bir sirke macunu geliştirilmiştir. Cildinizde oluşan siğil ve nasırları elma sirkesi-tuz hulâsası ile kontrol altına alınabilirler.

Elma sirkesi tuz hulâsası
Birçok kez kullanıldığında elma sirkesi-tuz hulâsası cilt değişimlerine karşı tesirli olmakta; bereler, şişmeler iyileşmektedir. Ayrıca hemoraji (kanama)'nın yayılması önlenmekte, iltihabî süreçler de gerilemektedir. Bir ölçek mutfak tuzunu dört ölçek elma sirkesinde erittikten sonra günde birkaç kere ilgili yerlere tamponla sürüldüğü takdirde kısa sürede tesiri görülecektir

Tatli Hatiralar said...

Haricen kullanıldığında elma sirkesi yorgun kasları tekrar zinde kılmaktadır. Bir küvet suya iki bardak sirke ilâve edildiğinde gergin kasları gevşetmektedir. Bütün gün ayakta kaldıktan sonra bazen ayaklarımızın şiştiğinden ve ağrıdığından şikâyet ederiz. Bu durumda, inceltilmiş elma sirkesiyle hazırlanan suda ayaklarımızın ağrılardan kurtulmasını ve dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Banyo yapmanız müsait değilse, küvet veya bir leğene, ayak bilekleri suyun içinde kalacak şekilde, isteğe göre sıcak veya soğuk su doldurunuz. İki ve üç bardak elma sirkesi ilâve ediniz. Tamamen dinleninceye kadar, ayakları su içinde durdurup hareket ettiriniz

Tatli Hatiralar said...

Gaz ve kabızlık
Gaz çoğu kez, midenizi bozduğunuzda oluşur. Bağırsaklardaki kuvvetli gaz oluşumu ise sindirim organlarındaki bir arızaya işaret edebilir. Bazı insanlardaki ruhî sıkıntılar sindirim sistemine vurabilir, böylece çeşitli problemler ortaya çıkabilir. Sindirimin tam gerçekleşememesinin bir emaresi; yanlış beslenme veya yetersiz hareketten dolayı atalete düşmüş yani rahatsızlanmış bağırsağın semptomu olabilir. Günde birkaç kez içinde iki çay kaşığı elma sirkesi bulunan bir bardak su içiniz. İçinde elma sirkesi ve biraz tuz bulunan ılık ayak banyosundan da iyi sonuçlar elde edilmiştir.

Tatli Hatiralar said...

Kadın rahatsızlıkları
Kadınların belli günlerdeki ağrılarını dindirmek için, sirkenin bilhassa büzüştürücü özelliğinden faydalanılmaktadır. Ayrıca kadınlarda çeşitli sebeplerle meydana gelen akıntılara karşı tesirlidir. En sık rastlanan akıntı sebebi, bağırsak veya idrar yoluyla kadınlara bulaşan mantar enfeksiyonudur. Alerji, başka organların enfeksiyonu, çeşitli hormonal veya metabolizma arızaları da akıntılara sebep olabilir. Hafif durumlarda genelde akıntılı bölgenin yıkanması iyi gelmektedir. Üç yemek kaşığı elma sirkesini iki litre ılık suya ilâve edip, bunu temiz bir şırınga ile akıntının kaynağını kurutuncaya kadar günde bir defa küvet veya plastik leğen içinde yıkanmasını sağlayınız. Korunmak amacıyla daha sonra haftada bir kez yıkamak yeterli olacaktır.

Tatli Hatiralar said...

Mide yanması
Herkesin tahminin aksine, yemek borusundaki sıkıcı yanma ve kaşıntıya mide asidinin artması sebep olmamakta, çoğu zaman bunun sebebi asit eksikliğidir, çünkü kuvvetli proteinli gıdalar gerektiği biçimde sindirilememektedir. İster iştah açıcı, isterse sindirime yardımcı olarak az miktarda konsantre elma sirkesi sindirime mucizevî bir katkı sağlamaktadır. Yemeklerinizi düzenli olarak bir yudum sirke ile tatlandırınız.

Tatli Hatiralar said...

Dişler
Ağızda çürük, dişeti ve diğer iltihaplara fırsat vermek istemiyorsanız, muntazaman içinde bir çay kaşığı elma sirkesi bulunan bir bardak su ile ağzınızı çalkalayınız.

Tatli Hatiralar said...

Bir yemeğin veya bir meşrubatın bakteri taşıyabileceği endişeniz varsa, ihtiyaten içinde iki çay kaşığı elma sirkesi bulunan bir bardak suyu içiniz. Bu şaibeli yemeği yeseniz dahi muhtemelen bu karışımı alarak arkadan bünye savunmaya geçebilir.

Tatli Hatiralar said...

Böcek sokmalarında, zehirlenen bölgeye sirkeye bandırılmış bir tampon sürmekle ağrı ve şişmeler giderilebilir. Deniz kıyısına yapılan seyahatlerde, yakıcı mercanlar ve deniz analarının acı veren zehirlerine karşı elma sirkesi içeren bir kompres önemli fayda sağlayabilir.

Diğer yanıklarda olduğu gibi, güneş yanığında da ilk yardım olarak ilgili bölgeye inceltilmiş elma sirkesi sürünüz. Sirkenin serinletici hem de dezenfekte özelliği göstermektedir.

Tatli Hatiralar said...

Sirke buğusu
Yassı bir kabın içine eşit miktarlarda su ve elma sirkesi koyup, buharlaşmaya başlayıncaya kadar ısıtınız. Isıttığınız bu kabın üzerine başınızı eğiniz. Kulak ağrılarında başınızı yanlamasına tutunuz. Buharın dışarıya kaçmaması için, başınızın üzerine bir havlu ile örtünüz. Sirke buharını burundan derin derin teneffüs ediniz. Azamî beş dakika buhar teneffüsü yapılabilir. Bu sirke buharı soluması, baş ve kulak ağrılarına, nezle veya burun tıkanıklığına iyi gelmektedir.

Tatli Hatiralar said...

Ateş
Ateş çoğunlukla, bir enfeksiyon, soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon veya klâsik bir çocuk hastalığıyla birlikte görülür. Ateşi, baldır sargısı veya sirkeli çoraplarla düşürebilirsiniz. Ancak ateşin nereden kaynaklandığını çözemediğiniz taktirde bu tedbirleri bir hekime danışarak alınız ve derhal tıbbî müdahalede bulununuz.

Bir miktar elma sirkesini, üç katı kadar soğuk su ile karıştırınız. İki el bezini bandırıp sıkınız ve her bir baldıra sarınız; üzerine de kuru havlu ile besleyin. Hastanızı sıcak tutun ve ihtiyaç halinde yarım saatte bir sargıyı yenileyin. Ayrıca bir çift yün çorabı soğuk sirkeli suya bandırınız. Sonra sıkınız. Çorapları giydikten sonra ayakları sıcak tutunuz.

Tatli Hatiralar said...

Öksürük
Soğuk algınlığının ilk semptomları olarak ortaya çıkan öksürük, boğaz ağrısı ve ses kısıklığına, sıcak bir elma sirkesi işlemiyle müdahale edebilirsiniz. Küçük bir kapta ısıttığınız elma sirkesine eşit miktarda bal karıştırınız, bir veya iki saatte bir çay kaşığı alınız.

Tatli Hatiralar said...

Boğaz ağrıları
Boğazda ilk olarak bir kaşıntı veya kuruma hissedilir. Bu durum yutma ve konuşma güçlüğüne dahi yol açabilir. Şiddetli boğaz ağrıları, geceleyin boğaza sarılan sirke-sulu sargı ile dindirilebilir. Bir el bezini, içine üç yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılmış suya bandırınız. Bezi sıktıktan sonra boğaza bir bandaj gibi sarınız. Islak bezden dolayı üşümeye mani olmak için bir de kuru bez sarınız.

Tatli Hatiralar said...

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Çevrenizde ortaya çıkan her enfeksiyona yakalanmamanız için, korunmaya ihtiyacınız var. Sadece mükemmel bir savunma sistemi, virüs ve bakterilere karşı sürekli karşı koyabilir. Bağışıklık sitemini güçlendirmeye yönelik elma sirkesi-bal karışımı değerli katkı sağlayabilir.

Sonbahar ve ilkbaharda soğuk algınlığı periyodunun başlamasından yaklaşık dört hafta önce, günde üç kez sirke-bal karışımını almaya başlayınız. Beslenmenizi de, C vitamini ihtiva eden taze meyve ile takviye ediniz.

Anonymous said...

Sumeyra Abla,
Alem kadinsin vesselam:) Blog aleminde yeni bir sayfa actin:)Yorumlar kismini farkli sekillerde kullanarak:)
Elma sirkesinin faydalari konusunda bizi aydinlattigin iyi oldu icinde aro:)
PS; Ben hergun bir yorumu okuyayim diyorum boylece 20 gun boyunca elma sirkesi aklimdan cikmaz nasil fikir ama:)))))
operim

Tatli Hatiralar said...

ehi :)

evet, baktim tum blog boylu boyuna elma sirkesinin faideleri ile dolacak .. bi duzenleme yapmak icab etti :P

ayriciyetten fena da olmadi sanki .. bak en cok yorumu bu postum almis :P :P
tamtamina 22 tane :P ehehehe

ben de seni operim Zehracim :)

Anonymous said...

Wouww! Mutfaga gidip sirkeli su icesim geldi simdi. Baslayalim ins. azimle.
vatandasa faydali bilgiler sunmak gibi hayirli bir ise el attigin icin de ayriyeten tesekkur ederim arkadasim.

Benim gariban bloguma gelince, kimseye faydasi dokunmayacak, kendim icin actigim bir blog iste. Fazla bir sey yazmak icin zaman ayirmadigimdan duyurmaya da gerek gormedim.Ekim ayindan beri ihya edilmeyi bekliyor.Bikac post daha eklersem sana blog adimla mesaj birakirim ins. bakalim ben oldugumu anlayacak misin?

Bu arada gecen ki davetin icin de tekrar tesekkur ederim, pek guzel bi gece gecirdiydik. belki bir daha boyle biraraya gelemeyecegimizi dusunmek ince bir sizi veriyor kalbe...

Nesrin

Anonymous said...

Ohooo Ohoooo bizsiz kaynatin bacilar:( Insan alo derdi odev filan neymis birakir gelirdik gayri:))
Ama bundan sonra gece programlari ile karsiniza cikmaya hazirlaniyorum haberiniz olsun milleth:)))

Anonymous said...

Buarada blogsuz biri olaraktan arkadaslarin bloglarini gezip gezip yorum birakirken hayli un yapmissim yaw:))) Kendimi trdeki bilimum kadin programlarina cikan Ayla hanim gibi hissetmeye basladim:))) Hani program program geziyor ya:))))
Ayy ayy gece gece kendi kendime kopuyorum:)))
PS:buarada sumeyra abla az once yeni post vardi yorum yazdim birden kayboldu bi dahada geri gelmedi hayirdir noldu ya kabizlik ve sigil uzerineydi:))
Son olarak bacim blog yorum saatlerini duzeltebilir misin acep? yanlis saati gosteriyorlar
Im done
ii geceler
Butun gun pc basindamisin bugun diye dusunen varsa evt maalsef son odevimi yapiyorum da tenefuslerde email atip, yorum yazarak aksami ettim:)))

Tatli Hatiralar said...

zehracim cidden gordun mu o postu :)))

ya ben de yazdim ama sonra ne bileyim koymasam mi diye dusundum , sildiydim, toplam yayin hayati sadece 5 dakka olan o postu da gormussun, yani helal olsun:) cidden gece gec bi vakitti, niye yatmiyosun guzellik sen? yat uyu dinlen di mi ? ama tebrik ediyorum seni yani :)) "preferred customer" odulu vericem sana . Kartlari bi bastirayim da :P :)

senin icin bi daa toplasiriz sekerim ne dimek :) sen aklindakileri soyle, hep beraber toplanalim, oturalim , muhabbet edelim :) kalabalik senlikli oluyor :)

Tatli Hatiralar said...

Nesrincim, bizim icin de cok guzel bi geceydi :) son zamanlarda uzerimde hafif bir "ne yapcagini bilememe" hali var, baktim hangi ise neresinden baslayacagimi bilemiyorum, dedim bare en bildigim ise devam edeyim, yoksa boyle olmayacak, otur otur otur, bak bak bak !! sonra dusun dusun dusun !!! de mi ? ben de cagiriyorum esi dostu :) oh pek guzel oluyor , muhabbet felan :) kendimize geliyoruz biz de :)

kocaman opuldun guzellik :)

Tatli Hatiralar said...

Zehracim, Allah kolaylik versin bu arada, su okulu da hayirlisiynan bitirirsen artik :) senin yerine odev, sunum ruyalari gorur olduk :) Allah emeklerinizi zayi etmesin :) insaallah guzel isler de bulun, sonra bizi de gorursunuz, e o kadar dua ettik de mi :) demir dovucunun ihh deyicisi misali :P

Anonymous said...

Ben de sasirdim netekim yorumlarin halini gorunce. Tebrik ediyorum, hakkaten Zehra'nin dedigi kadar var. O kadar blog gezdim, boyle kotarilmisini gormedim ama cok sahane bir fikir.

Birkac sorum olacak. Ben bu karisimi icsem ulserim noolur acaba? Peki balsamic vinegar ayni isi gormez mi? Ilik su derken, oda sicakligimi, yoksa kaynatilmis da sogumay abirakilmis mi, yoksa mikrodalgada 30 sn mi?

Tatli Hatiralar said...

Cagla bacim, ulser konusunu doktoruna danismani nacizane tavsiye edicem . ben ne anlarim guselim, doktor muyum ben ? ayriciyetten baska sirke olmuyor bildigim kadariyla. nedeni de elma sirkesinin elmadan uretilmis olup, bizatihi elmada bulunan bazi faydalarin sirkesine de sirayet etmesi zannimca :)

uzum sirkesinin ve digerlerinin de mutlaka baska baska faydalari vardir bi bakmak lazim :)

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Forget Sluggish Downloads With NZB Files You Can Instantly Find HD Movies, PC Games, MP3 Albums, Applications and Download Them @ Dashing Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup Search[/B][/URL]

Anonymous said...

You could easily be making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat scripts[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or misunderstood ways to build an income online.

Anonymous said...

I hаѵe been browѕing onlіne mοге thаn 2 hours today,
yet I neveг found any intеresting article like yourѕ.
Ӏt is pгetty worth enοugh fοг
me. Perѕonаlly, іf all wеbmastеrѕ anԁ bloggers made good content as you dіd,
the іnternet will bе much more uѕeful than
eveг bеfoгe.

Αlso visit my websitе - Payday Loans Online
Look at my web page ... Payday Loans

Anonymous said...

Sayın blog yöneticisi
Niğde ili, Ulukışla ilçesi, Darboğaz köyünde ailem ile birlikte Elma Sirkesi üretiyoruz. Butik üretim yapıyoruz. Elmaları tek tek kontrol ettikten sonra iki suda yıkayıp, yıkama suyunun süzülmesini bekliyoruz. Elmanın suyunu çıkartıyoruz. Hiç bir katkı ve koruyucu eklemeden saf elma suyunu fermantasyona uğratıp Doğal Elma Sirkesi yapıyoruz. Sizlerin Elma Sirkemiz hakkındaki görüşleriniz bize yol gösterici olacaktır. Numune göndermek istiyoruz. Bu konudaki düşüncenizi bildirirseniz memnun oluruz.

Teşekkürler

Mesut Kaya
0 534 298 91 54