Monday, April 16, 2007

Gulenay'ciimin sobesi ..

Bazilarinizin malumu oldugu uzere canim hemsom Gulenay, beni gecen yuzyil sobelemisti :P hani kullanip memnun kaldigim ivir ziviri anlatacaktim ..

ve fekat ben bi elim deyip de yazamamistim .. daha dogrusu fotograf olayinda hafiften bamlamistim o yuzden gecikmisti.. cok da mahcup oldum kendisine karsi, hatta o raddede ki bi gece ruyamda goruyordum kendisini, orda dahi ozur diliyordum bi turlu yapamadigim icin :{

neyse olan oldu artik . kendisine huzurlarinizda ozur diler, kullandigim ve memnun kaldigim urunler siralamasina gecebilirim artikin :)


Oncelikle daha bu sobe olayini ogrenir ogrenmez aklima ilk gelen ekmek makinam oldu .. demek ki amerika'da benim elim ayagim olan bu emektar alet listenin en basinda yer almayi hak ediyor :)

kendisine 1.lik odulunu veriyorum. (listenin geride kalanlarina odul modul yok, onlar buncaaazimin yanina bile yanasamazlar, bi buna veriyorum odulu) cok calisti, cok emegi gecti bizlere .. amerikalilarin sekerli sunger ekmeklerini yememek icin hemen hergun bunda ekmek yaptik, pogaca yaptik, yeri geldi hamur yogurttuk borek vs icin , yeri geldi kek bile cirptirdik . giki cikmadi, helal ossun (bi masssaallah diyiverin siz de) cok hamarat cikti, opup basimizin ustune koysak yeridir :) (cok ovdum, insaallah bozulmaya kalkmaz :P) .. Panasonic'ten ..



Mr Coffee kahve makinam :) ayni zamanda cok super saat islevi gormustur, pek cok yemegimi bunun saatine gore pisirmisimdir, o yuzden mutfagimdan asla cikarmayi dusunmem, canim benim :)

haa tabii arada kahve de pisiriyoruz :P
(naapalim biz turk kahvesi seviyoruz, ondan da bu alet anlamiyor)




bi baska goz bebegim mutfak elemani ... bas koseye kurulmustur kendisi mutfagin agir topu olaraktan .. esasen ben baharatli yemek pek sevmem . ama burda ogrendigim cermen cesit milletlerin mutfaklarindan denemeye kalktigim seylerde elim ayagim oluyor, 16 farkli cesit baharati ihtiva ettiginden .

asagida tencerelerimi (bi kismini) goruyorsunuz .. cok ciddi zaafim var, bi donem calphalon'un iki setini birden alarak esimin yuregine indirmistim .. onlarla cekilmis bi askerlik pozum da var (Gulenay bilir :P) ama kendimi cumle aleme rezil etmemek icin buraya koymuyorum :P
napiim, cok sevmistim ben onlari :) kac zaman deal olsun da alayim diye beklemistim, canlarim benim :)) bi kismini gecen sene annemlerle turkiyeye gonderdim. geri kalanini da burda kullandim, tas gibiler massaallah !! Hard anodized D-pont kaplama teflon kaplama olanlar Calphalon ve Analon marka, celikler Cuisinart .. Hepsini de sevgiyle kullandim, hic pisman diilim harcadigim tek kurusuna , tavsiye ederim :)
arkadaki kirmizilar silikon olanlar ..


oda kokusu ..
ben seviyorum oda kokusunu .. evcaazimi misssler gibi kokutuyor .. tek sakincasi bazen basagrisi yapiyor, o zaman da fisten cikariyorum.



Parfumlerim :))))
hepsini koymadim, malzeme olmayayim yine diye ;) parfum cok ama pek cok sevdigim bisey.. ama ne yazik ki bi tanesine sadik kalabilenlerden diilim ben :( psikolocime gore degisik degisik kullanmayi seviyorum .. bu yuzden sayisini vermeyecegim kadar cok parfumum var . ve halen daha da yeni ve hos bi kokuya denk gelince almadan duramiyorum... son gunlerde iki yeni gozdem var mesela, ama onlarin isimlerini veremiycem simdilik kusura bakmayin .. olur da alir malir, bi de almakla kalmayip yanimda surunursunuz :P neme gerek :P ..
asagidakiler, Diesel Green, Calvin Klein Euphoria (sondan bi onceki gozdem idi) , VanDerBilt, E.A. after five 5th Ave , Elizabeth Taylor White Diamonds, Maxmara ve Chanel no:5
Ama size bi guzellik yapayim , gelmis gecmis en favorilerimi siralayayim :
samsara (ilk ve daimi gozdemdir, ilk genckizligimdan beri, bitince yenisini alirim illa)
jean paul gautier
armani mania
emporio armani she
bulgari blv
tresor
( bunlar zati artik klasik oldular, alsaniz zarar etmezsiniz , pisman olmazsiniz ;) )
simdi elizabeth arden yeni bi koku cikarmis : mediterranean .. bayildim cok guzel :)) onun pesindeyim, alicam , yaz icin ;)

efeeeeeet ...
doktum, eseledim , buldum, cikardim evimden sizler icin :) aslinda gorundugu kadar kolay bi olay diilmis bu . cunku hayatimizda yeri olan , elimizin altinda heran , sevgiyle kullandigimiz pek cok sey var, ama misal ben bu postu hazirladiktan sonra aklima geldi, yazmak istedigim bi cogunu unutmusum , en basta misal L'oreal ve clinique'in yuz temizleme urunleri .. onu da tavsiye ederim bak ..
sonra bugunlerde nazlicim sayesinde dadandigimiz taki boncuk uretiminde kullandigimiz "kendin pisir kendin tak" "polimer clay" olayi ..
neyse artik .. yaz yaz bitmeyecek :)
baymadan , bayiltmadan :) sevgilerimle :))

25 comments:

LaMa said...

Allah seni ne etsin Sumeyraaaaaaa! Kiz, o tencere tava yatak odasini zaptetmeye karar verdi de merdivenlerde yakaladin da resimlerni cektin! Super sirin bi fotoroman olur bu konudan :)))
Sana sitem etmeye gelmistim bana hosgeldin demedin diye,blogun guzelliginden aklim basimdan gitti, hedefim amacindan sasti, azicik jetlag olarak bana simdi gitmek dustu!
sozun ozu: hoscakalasin:)

Tuba said...

Bu baharatligin aynisindan benim de vaaaaar. Cok pratik degil mi? Neyse, sevgilerimle,

Anonymous said...

Merhabalar, ziyaretiniz ve nazik sözleriniz için teşekkür ediyorum. blog sayfa dostlarının sobelemeleri birbirimizi tanımada yardımcı oluyor. Çok şirin bir anlatım ile ne güzel bir sayfa oluşmuş...
Bizde de ekmek makinesi elimizin altında eksik olmaz...
Ailecek selam ve sevgilerimizi yollarken sağlık dolu nice günler diliyorum..

Anonymous said...

bloğunuzun adını neden tatlihatiralar koyduğunuzu iburaya geldikce daha iyi anlıyorum.Gerçekten de okumaktan keyif aldığım şeyler yazıyorsunuz ve ben de tatlı hatıralar bırakıyor.Tencerelerinize bayıldım.Ekmek makinesi almayı dşündüğüm bu günlerde yazınızı okuyunca ,emin oldum ki mutlaka almalıyım.Sevgiyle kalın ve de hep tatli hatiralarla

Tatli Hatiralar said...

Canim Lamacim, hos geldin sefalar getirdin ;)))))

sitem etme guzellik, bi hayli yogunuz bugunlerde , yoksa seni unutur muyuz hic :) hele esim hayirla yadediyor hergun, beni blog alemine sardirdigin icin ;) :P :))

kocaman operim :) welcome back home:)

Tatli Hatiralar said...

Hosgeldin Tubaciim :) ben herhalde senin kadar cok kullanamiyorumdur baharatligi .. sayfandaki yemeklerin herbiri bi harika :) cok takdir ediyorum bu ozeninizi, zira ben cok yemek deneyebilen bi insan da diilim yazik ki .

Tatli Hatiralar said...

Tesekkur ederim aakif :) sizin sayfaniz da cok guzeldi :) bu konuda baya bi bilgili gorunuyorsunuz :)

Tatli Hatiralar said...

Sevgili Laleninbahcesi, turkiyede olsam ekmek makinasi alir miydim bilmiyorum ;)) her yer mis gibi citir citir ekmek dolu pide,simit dolu .. ama yine de bicok konuda cok faydasi olan guzel bir alet :)) bu arada cok tesekkur ederim nazik sozleriniz icin :)

Goksu said...

Ben geldiiim:)Ekmek makinasi ablamin vardi, super ekmekler yapiyor.Ben tek basima yasadigim icin kullanamam ama kim kullanirsa onu evinden cikamam.Bu arada tencere olayina cok guldum.Nasil tertemiz kullaniyorsun onlari oyle...Merdivendeki pozlari supre tabiki...

Yaw bu arada tencerelerin markalarindan , kalitelerinden erkeklerin arabalarindan bahsetmesi gibi bahsetmissin ya , cok guldum:))

Tatli Hatiralar said...

eee nalancim onlar da bizim kiymetlimiz :) bu ne ki , sen bi de onlari ilk aldigim zaman gorecektin, "soyle guzel, boyle super" diye diye sisirmistim arkadaslari :P dikkat edersen sesleri cikmiyor simdi , cunku "iyyy yine mi tencere" oldular :P :P

Anonymous said...

İnsan bu sayfaları okurken; bir gül bahçesinde, ya da Rose Parkta hissediyor kendini. Biryanda rengarenk çiçekler, üzerlerinde su damlaları ile bir renk cümbüşü oluşturuyor, diğer yanda ötüşen kuşlar ya da şakıyan bülbüller.Mutluluk esintileri. Paradise, cennet bahçeleri.. İşte edep, işte edebiyat bu. Sadelik, yalınlık, çok renklilik ve barış. Devam, yakalanan frekans doğru frekens, yakalanan çizgi doğru çizgi, oluşturulan mutluluk tablosu kalıcı, derin, aydınlık. İnsanların hayırlısı onlara en çok yararı dokunanlar olduğuna göre; bu blog fevkalade, her gün bazen günde bir kaç kez ziyaret ediyor, ayrılmak istemiyoruz. Her bir yazı, her bir yorum, hatta her bir kelime bize bir dünya aralıyor, bize bir, belki bin coşku veriyor. İyi ki varsınız. Bu barışın, bu sevincin devamı için dua ediyorum.

Tatli Hatiralar said...

sevgili anonymous, esas siz iyi ki varsiniz :)) super moral oluyor bu sozler :)) her zaman beklerim :))

Anonymous said...

senin yuzunden ben de az esimin basini sisirmemistim bu tencereler icin, bayagi bir ovmustun. Ama sagolasin Turkiyedeki evimiz icin aldigimiz ilk esyamiz onlar oldular. Simdi celikler hosuma gitti onlar icin de bir bas sisireyim bari
Hadi kal saglicakla...opulduuun...

Mehtap

gunlukcugum said...

cidden cok hos cikmis tencereler)))merak ettim ekmek makinanin markasi ne bende almayi dusunuyorumda sevgiler..

iremmm said...

hahahahaha...tencere dizilisi suuuppeerr...cok guldum yaaaw :))) parfumler de super...dıeselın o kokusu gercekten harıka..mis gibi gibi...
öpüldün...

Unknown said...

Aman da aman adimla basllayan bir post.Ay cok gurulandim:))gogsum kabardi...Kabaramazsin kel fatmaa annen guzel sen cirkinn olmadan soze geceyim;)))

Sumeyra'cim,aciklama seedeyim dedim.Oncelikle bugun aksam ustune kadar pc'siz idim.Ay ne urkunc.Dunyadan uzak kopuk gibi bir his bu.NEysem babamin bize vermis oldugu siparisi eve esim getirince gecici bir pc'im oldu:))simdi oradan otlaniyorum...Birde bana yorum gelmemis hic kimseden derken ana bir baktim yorumlar gelmis ama Yahoo sayfamada gorunmuyor.Tesaduf blogger sayfamda gordum.Yani bende sana bir bakayim diye gelecekken yorumunu gordum.Ohh bee derdimi anlattim.Kasildim wallahi...

Sobe,ebe:))sonunda beklenen post yayinlanmis...Ama zannetmedkiii kandim...Zannetmeki aldandim..Uc resimcik beni kesmezdi emmeee aile faciasi neyin olmamak icin saygi ile susuyorum.Yoksa ayakkabi,saat(hassaten sari kurdeleli olan:))),taki koleksiyonlarini unutmsu degilimmmm:))hemde hic.Bak maden Nazli ile yenilerini yapiyorsunuz.E peki eskiler ne olcak.Caaanim koleylerr bilezikler cekmecemi beklesin:))yani burada dirsaida takacak bacilarin kollari varken isil isil.Karanli cekmecelere yazik degilmi...Bagis edelim..arkadaslarimizi sevindirelim:))yenilerde yok gzoumuz eskilerde yiterrr bize.Hani bide su sikirtili elbiselrr:))hani oteki ulkeden gelme:)dolabinda gormuslugum var allahtan.Bak dolabinla ilgili genel kulturum pek bi iyi:))bide su bahsettigin gomlekler:))hani tarzin olmayan:)bak bacim tarzi olanlar var...Yazik gunahhhhh:)))


Yuhhh bee amma sulandim,otlandim:))kesmek farz oldu...Canim hepicini iyi gunnlerde guzel gunlerde kullan.O makindan az ekmek yemedik,heleki tencere takimi olayian;hani hemserimsin,resillik etmiyyeim diye girmiyecem:))ama resim olayi bende kalsin:))Hayatimin resmiydi diyeyim ve susayim:))

Canim potun gecmec olmadi.hepimiz ancak firsat bulduk yazdik.Cok guzel yazmissin:)komiksin yaa...

Bu arada cafe sish resimlerinizde pek guzel cikmis.Tum arkadaslarimi gorme firsatim oldu.Keske bende olsaydim o sofrada dedim.:((ama ne yapalim...Dimi:((

Wallaha bu saydafa en uzun yazan olarak bir rekorami imza attim ne:)

Hadi ben yatayim.Operim bacim...

Yazimi okuyanlarada cok selam ederim.Tanikdik tanimadik herkece...

Gulenayyy)Cakkidi ama:))

Unknown said...

Amma yazmisimm pehhh:))

Unknown said...

ay yorumune cvp da yazdim.bi bak allahaskina:))ne igrecim yaa...

Goksu said...

HuhHuhuuu!Nerdesin?

Tatli Hatiralar said...

Hosgeldin sevgili Rana :) benim kizimin ismi de Rana biliyor musun :)) ekmek makinamin markasi panasonic .. cok memnunum tavsiye ederim :)
her zaman beklerim, operim :)

Tatli Hatiralar said...

diesel green yaz icin zaten :) diger agir kokulari kaldirdim iremcim, baharla birlikte neselenen ruhumuza hafif hafif kokular di mi ?

Tatli Hatiralar said...

Canim Mehtapcim , umarim ileriki yillarinizda da o tencereleri kullanirken beni hayirla anarsiniz :P :) hakketten de yaaa, ne anlatmistim sana tencereleri uzun uzun di mi .. goren de pazarlamasini yapiyom, parca basina komisyon aliyom sanir :P :P ama cuisinartlarim da guzel bak :P :)

Tatli Hatiralar said...

Gulenay bacim takilarima (hele saatlerime) hic yalanmamani tavsiye edicem ;) neden dersen ben hepsini koydum valize, simdi tekrar ac esele bul ver, cok is olacak :P iyisi mi biz senle kizlaragasinda bulusalim, ordan yenilerini aliriz ;P :P

(öhhö .. durumu idare ettim mi acep?)

Tatli Hatiralar said...

Nalancim, baharla beraber artan tempo, bi de malum turkiye hazirliklari .. 3 sene sonra anca turkiyeye gidince valizleri 1 ay onceden hazirliyoruz heyecandan :) bugun yaziyorum ins :) operim :)

Unknown said...

ettin ettin:)zaten bu gudusle kizlaragasindan yetinicez gibi geliyor.Gerci orda tesbih boncuk neyin oluyor emme:))neyse bakariz artikim..aaa sorry yaa koca koca takici gumusculeri unutmusum:((

Yaz ola hayrola:)