Wednesday, April 11, 2007

gecen hafta cleveland'daydim ..


ben begendim cleveland'i , herkesin gidip bi gormesini nacizane tavsiye ederim :))

gerci bu benim 4. gidisim ..

ilk gittigimde 2 oda salon gole bakan bi daireydi :P evin sahibesi arkadasimla o 3 oda bi de mutfak don dolaş , biraz balkondan gol manzarasi seyret oylece gecirmiştik gunumuzu . o zaman dahi begenmistim cleveland'i ne yalan soyliim , cok zevkli doşenmisti :P

sonraki gidislerimde anladim daha buyuk bi yer oldugunu :P ohio'nun columbus'tan onceki baskentiymis cleveland esasen. sonra columbus buyumus, buyumus , boynuzmus, kulagi gecmis, ve "afferin !! başkent olma onuru senin artik" denmis, o gun bugun boynu bukuk kalmis cleveland.

sonraciima gol varmis misal, koskoca bi Erie golu .. hani su Kanada ile ABD arasinda kalan palmiyeye benzeyen buyuk gol ..

gecen sene gitmistik, o zaman golun kiyisinda kendini intihar etmis bedbaht baliklar surusu vardi. hava bi hayli soguktu ve oylece yatiyordu binlerce balik kiyida boylu boyunca.. esim " ah ah !! bi mangal olcakti da yakacaktik hemen" seklinde , pek de şik olmayan bi soylem vermisti . cocuklar o zaman 3,5 yasindaydi ve kocaman kocaman gozlerle bakakalmislardi baliklara . biz de baktik ama anlayamadik bu intiharin sebebini ..





gezdik yani cleveland'i bi kac kez..

kalinacak otel (pek cok var) ama ben Rukiye pansiyonu tercih ettim bu son gittigimde , temiz mis kokulu carsaflarda yatiyorsunuz ,ayricanak sicak pogaca , biber kizartmasi, sucuk ve sicak cay servisi oluyor sabahlari ;P buzdolabi karistirmak ve baska bisiler de bulup yemek serbest, bi nevi acik bufezdolabi :P

rukiye pansiyon soforlu araba hizmetiyle de hayallerinizi zorlayan bi isletmecilik sunuyor . nereye isterseniz goturuyor, getiriyor, sonraciima parti ayarliyor, gorusmek istediginiz arkadaslari yeri geliyor pansiyona tasiyor vs.. gun boyu sicak soguk ikramlar, akliniza estikce doldurup doldurup icebileceginiz sinirsiz cay ikrami da cabasi .. diger pansiyonlardan (yasemin pansiyon, ayse pansiyon, ozlem pansiyon, vs) da surekli bi ikram akisi oluyor ki cleveland gezisinden bikac kilo toparlamis olarak donmeniz isten bile diil .. ben sahsen kendim cok memnun kaldim, herkeşlere tavsiye ederim :))))


cumbur cemaat butun cleveland ahalisiyle gorustuk . iyiydi herkes :) selamlari var :P


cumartesi gununun yarisini (saat 3:30'a kadar kahvalti masasinda) , bir ceyregini oranin mall'inde , geri kalanini da aksam yemegi masasinda gecirdik , bir muhabbet bir muhabbet seklinde :) mall'e de guya hep beraber gitmistik ama hepimiz kafamiza gore magazalara dagilinca, cep telefonlari sayesinde bulabildik birbirimizi :) mall'in tek begenmedigim olayi adim basi cocuklar icin oyuncaklar konmus olmasiydi .. o ne kardesim, 5 dakka yurumuyosun baska bi oyuncak !! her biri $ 1,5 .. $ 2 ... para tuzagi resmen !! iflas ettirceklerdi bizi !! duygu somurusu yaparak belese kaptigimiz helyum gazli balonlari cocuklar ellerinden kacirip tavana (mall'in yuksek yuksek tavanina) yapistirinca , bi de onun icin mucadele etmek zorunda kaldik . 5 dakka once bile alinmis olsun , ne hikmettirse oyuncaklarina anlasilmaz bir sadakatla baglanan Omer beyimiz yuzunden Christopher Banks'de merdiven bile rica ettik gorevli bayandan . Allah'tan merdiven yokmus, yoksa herkesin gozunun onunde bi de merdivene tirmanip tavandaki balonu alip kendimi rezil etcektim cleveland piyasasina :(( ama yapacaktim napiim, oyle icli agliyordu ki burnunu ceke ceke :(( tabii o kismi pek zevkli olmadi ama bunda cleveland'in bi sucu yok tabii ..


Pazar gunu de Dillards diye pek bi duydugum ama bi turlu nasip olup da gidemedigim bi magazaya gittik .. ki !! peh yani !!! oyle bi yer gormedim !!! koca devasa bi magaza agzina kadar tiklim basa kiyafet dolu,yer gok kiyafet .. oyle bi yer !! kapidan girdim agzim acik kaldi !! icimi bi anda bi gariplik bi basarisizlik hissi kapladi .. "way canina .. ben eşele eşele bitiremem burayi" diye dusundum , ve nitekim bitiremedik .. daha sadece girişin saginda kalan kuytu koseyi eşeleyebilmistik ki benim gozlerim donmeye kulaklarim uguldamaya basladi . bu amerika'ya ilk gelip de deliler gibi alisveris yaptigim donemlerde yakalandigim amansiz bi hastalik. o zaman biri beddua etmis 'mallerde tikanip kalasin, iki adim onunu goremeyesin, bişicikler secemeyesin" diye herhalde :P halen daha cok karişik kuruşuk magazalara girince icim bi kotu oluyor, 1 saat durmaya kalmadan midem bulanmaya icim sıkılmaya basliyor . 20 yasinda deselerdi boyle bisi gelcek basina, guler gecerdim :{{ ve fekat geldi , enseden enseden sökun eden basagrisi da cabasi .. koca magazadan elimde bi etekle cikmisim . inanamadiniz di mi !! ama oyle iste ..


iste boyle :)) guzel gecti velhasili :)

peki tum bunlari neden gecen hafta yazmadin , neden simdi diye bi soru takilabilir akliniza .. hemen izah edeyim : gecen hafta yazsaydim hatira olmayacakti taze oldugundan mutevellit.. bi miktar vakit gecsin diye bekledim , boylelikle onlar da ani oldu, hem bi miktar da degerlendirmesini yaptim, hmmm bakiim tatli hatira mi diye .. evet, tatli bi hatira imisler :))

tesekkur ederim kizlar :) cleveland cok guzel, yine gelecek ben :))


son resimde , Ayse'nin minik kuzusu Meryem ve Yasemin'in yakisiklisi Omer ..


- kacma dur !! öpicem !!

- ya birakabilir misin sacimi yaa .. ya bi dakka yaaa .. ay öpmesene öfff !! lutfen cekim yapmaz misiniz !! rezil oldum rezil !!





***********

PS: bu hafta dostluk haftasiymis galiba ..
hepiciginizin dostluk haftasi (degilse bile) kutlu mutlu olsun canimciklarim :)


3 Çeşit Dost vardır (demis bir bilge :P)
1.si ekmek gibidir hergün ararsın

2.si ilaç gibidir lazım olunca ararsın

3.sü mikrop gibidir o seni arar bulur :))

27 comments:

Anonymous said...

hehehe yine ilk yorum benden , cok guzel yazmissin koptum, helede su mall da gelen bas agrisi olayi, kim ettiki bu bedduayi acep sana canim, sakin kocan olmasin, benimki hep ediyorda ama cok sukur tutmadi henuz, cok optum seni ve bidiklari....

Athens tan Perihan

NESRIN said...

Bu bir beddua degildir canim bizim 260'daki Dillards'a girdiysen normaldir.Bende her girdigimde midem bulaniyodu.Bu arada bir tavsiye birde Sagnak moteli dene derim bacim.Eski evim golu goruyodu ama burdada kenarinda yuruyus yapabilecegin bir golumuz var hani saglikli kalasin diye dedim.Hemide Colombus'a daha yakin.

Anonymous said...

Canim ne iyi etmissiniz insan rutinden biraz uzaklasinca iyi geliyor rahatliyor, mutlu oldum senin adina..
Anlatis tarzin da her zamanki gibi bu arada Rukiye ablahemen not ediyorum Clevland da ugranacak ilk yer:)
Rukiye abla selamlar ...
Sumeyra hic reklamcilik dusundun mu?
Bence gelecek vaad ediyorsun bi dusun derim;)
Kocaman kocaman optum herkesi...

emine

Anonymous said...

Sumeyra abla,
Alemsin yaw:) Gecenin bir vakti essiz evde otururkene iyi geldi yazdiklarin. Bende yillar once ki 2, 5 yil once bir Cleveland a gitmisligim vardir. Esim saolsun supriz yapip ben trden gelmeden once bu tatili planlamisti 3 gun cleveland kacamagiydi. Guzel gecmisti cok sukur de cok fazla zencinin oldugu bir yer gibi gelmisti bana, pek bi kaynasamamistim:(Bide bi dugune gitmistik oda kendi capinda entresan bir amerika dugundu. Ins ucuncu sefer diyorum guzel hatirlar icin
PS: Omer ve meryem ne kadar buyumus mas mas. Bu vesileyle eski columbuslu yeni Clevelandli bacilara kucak dolusu sevgiler..
opuyorum

Unknown said...

Sumeyra bacim,
Hani nerde cektigin resimler:))yoksa esindenmi cekiniyorsun yayinlamaya:)0hayir eger aile faciasi olacaksa var sen vazgec bu isten...Oyun derken gumburtuye gitme o bakimdan yani:))

Clevland geziniz guze gecmis masallah.Ya ben Bu resimdeki bicirigin Ayse'nin meryemi oldguna inanamiyorum:))masallah barekallah buyumus...

Neyse bu vesile ile herkese selam ederim bacilar...

Laptopu gocuk,esininkinden otlanan,otlanmak icin gece yarisini beklemek zorunda olan Gulenay:((

Anonymous said...

Öyle tatlı tatlı anlatmışsın ki Cleveland'e bi koşu gidip gelesim geldi şeker:P Sabahın kargalarla kahvaltı yaptığım şu saatinde koptum yani,kıkırdamalarımdan seslerimden kargalarda kaçtı:D
Canımcım şu oyun meselesine gelince yemek ismi vermeden sorularıda cevaplıyabilirsin.Ya da sevdiğin yemeklerin resimlerini bi yerlerden aşırıp arkadaşlarına ithaf edebilirsin yaaa daaa oyuna katılmayabilirsin de,wallahi gücenmem:P Zaten şu ebe sobe gibi faaliyetlerden bende pek hoşlanmıyorum,kaç tanesine bahane uydurup katılmadım itiraf edeyim bideee:)) Civcivlerini öptüm kocamannn...

Gazeteci said...

Biliyo musun Clevelandli bi lise ogrencisi ne demisti bu sehir hakkinda? onlarin orda Cleveland'a "The mistake by the lake" derlermis :D ama ne olursa olsun yani deniz gibi golu var, kumsallari filan var, bizim gibi 2 bucuk yildir denize hasret kalmis (yasadigi yer itibariyle)insanlar icin pek guzel yani. o dedigin pansiyon hakkaten pek rahat ve komforludur. aynen full service yani. ben de herkese tavsiye ederim. Resimler harika, cocuklar cok tatli. Tanidigim herkeslere selamlar, sevgiler.

Anonymous said...

Bir Clevland gezisi farz oldu artikin,bu kadar guzel anlatimdan sonra
canimizi cektirdin yani,birgun rukiye hanimin pansiyon kapisinin onunde bulursak kendimizi ben diilde pansiyon sahibi sasirir kim bu tanimadigim insanlar diye..
ozaman referansla geldik derim ,ona gore:))))
birde herkese guzel dostluklar yakalamasi ,onu elinde tutmasi dilegiyle operim
sumeyra

Goksu said...

Ben geldiiimmm:)Ben de merak edip duruyordum nerede acaba diye?:)Sen de evine hosgeldin.Bu arada Rana ile Omer'e bayildim.Kocaman opuyorum hepinizi!:)

Tatli Hatiralar said...

Canlarim sagolsainiz guzel yorumlariniz icin . bendeniz iki gundur uzerinize afiyet bavul ayarlama isine giristigim icin sefilim cikmis durumda. gece 2'lere 3'lere kadar bu ise vakfettik kendimizi, kendi blogumu dahi kontrol edemedim o yuzden , pek zor is bavul hazirlamak yaaa :((

neyse ..

Perihancim , evet ben de icten ice esimden supheleniyordum, yoksa arkadaslar niye oyle beddua etsinler ki di mi , hele ki valiz hazirlarken sira benim dolaba gelince kopan kiyametten sonra neredeyse eminim ki kocam etmis o bedduayi :P daha ayakkabilarda bu kadar olduk , cantalara gelince hepten papaz olucez anlasilan :P

ben de seni operim :)

Tatli Hatiralar said...

Canim Nesrin'cim, niyetimiz hep vardi esasen Sagnak motele gelmeye .. Nedret benim esimin favorisi biliyosun :)) bi gelip doya doya minciklamak isterdik ama nasip .. Gelirsek cleveland'a ugrariz ins, kahveni hazir tut sen ;) :)) by the way, ne yurumesi ayolcum, lahana recimine basliycam ben, yuruyusle felan vakit kaybedemiycem artik, mucize zayiflama rejimlerine giricem :P 1 ayim kaldi surda.. :P
operim guzellik :)

Tatli Hatiralar said...

eminecim ,pazarlama hocam da ayni seyi soylerdi , ayiptir soylemesi :) tabii rukiye ne raddede memnun olacak bu reklam olayindan , onu da kendisine sormak lazim tabe :P cok yuklenmeyin kizcaaza , arali arali gidin :P biraz nefes alsin :P

Tatli Hatiralar said...

E o zaman Zehracim senin tekrar bi cleveland yapma vaktin gelmis de geciyor bile .. buranin mallerinden oralara bi ziplayin bakalim, bi acilim olur , di mi ;))

Tatli Hatiralar said...

canim gulenaycim, bundan sonraki postum senin sobe oyunu olacak ins. esim hali hazirda valiz olayina girince herseyleri gordugu icin , batti balik yan gider bi yerde di mi ;)) gizlisi saklisi kalmadi isin artik :P :P

yalniz ben evi cok feci dagittim , bi toparlamam lazim , o yuzden hemen yazamiycam, bi iki gune yazarim ins :) seni kocaman operim, kusura bakma bacim :)

Tatli Hatiralar said...

Tamam Denizcim, sagolasin sagladigin kolaylklardan oturu :) katilicam ins sobene, guzel bi oyuna benziyor, ama once bi evimi halledeyim, yakinda turkiyeye yolculuk var da bizim , valizler epey basimi agritiyor o yuzden ;) kocaman operim :)

Tatli Hatiralar said...

Nesrincim , anladin sen onu !!! kizarmis biberler di mi? :))) neyse yazin burda bahce bostandan toplarsiniz biber, kizartirsiniz artik. to go karniyarikla super olur ;)) :P ya da turkiye'de yeriz hep beraber :)) operim ;)

Tatli Hatiralar said...

sumeyracim, senin kaynaman daha kolay araya, isim de tutuyo zati :))
git bacim git, vakit buldukca gezin civarlari, amerika buyuk , her firsat buldukca gezmezsen bitiremezsin zati :)

Tatli Hatiralar said...

Hosgeldin Nalancim :)) umarim bi sonraki gezinde daha rahat gezebilirsin G.Afrika'yi .. daha cok resimlerine bakariz biz de o zaman :)) operim :)

Serra said...

Cleveland`a gitmedim ben henuz. Sanirim giderSem konSer sebebiyLe oraLari gormu$ olucam. Bazi $arkiciLar ColumbuS`a geLmio, Cleveland`da veriolar konserlerini, bu yuSden. ;)

~Serra

Goksu said...

Huhuuu...nerdesiiiin?

iremmm said...

ne guzel anlatmıssın canım yaa,bayıldım wala...
balıklar cok ılgınnccc ama uzucuu..ne hale gelmıs onlar,neden olmus acep??
öpüldünn..

Anonymous said...

Sumeyra ABla,
Hadi ama tamam gecen hafta clevelandaydin, eee peki bu hafta anlatsana ayol?
operim

Tatli Hatiralar said...

Nalancim, Zehracim yeni post ekledim sekerler :)

Tatli Hatiralar said...

Iremcim , begendigine sevindim :) baliklarin uzerinde baya bi dusunduk o zaman .. belki de moon tarikati gibi ilginc bi tarikata bagliydilar, toplu intihar olayi ile ses getirmek istediler cevre kirliligi konusunda belki :P :P duyarli baliklar :P

Tatli Hatiralar said...

serracim, tebrik ediyorum, yakin civar konserlerini de atlamiyorsunuz :P cilgin genclik sizi :))

Anonymous said...

He he, ben de Cleveland'a gittim, hatta Cleveland'dan geldim. Oralar bir nevi benim memleketim sayilir. Simdi ben Sagnak Motel'i iyi bilirim. Orada da izzet ikram cok olur, soforlu araba da mevcuttur. Misal Nazli Motel vardi eskiden orda, artik baska yerde, orda da guzel hamur kizartmasi olur ikram olaraktan. Oradaki hamur kizartmasi gibi hicbiryerdeki olmaz olamaz. Nedendir bilemiyorum ama TR'de firindan hamur alip kizartilsa Nazli Motel'in hamurlarinin yanina bile yanasamaz o kadar yani.

Tabii ki de Rukiye Pansiyon'a da gitmisligim var. Ben de cok memnun kalmistim. Hatta anisi da vardir, Sumeyra Abla hatirladin mi?

Baliklarin resmini gorunce, burnuma kokulari gelmis gibi oldu. Bu koku ozellikle E55th civarlarinda ayyuka cikar, insani bayiltir. Sasilacak olani da herkesin kokuyu normal bulmasidir. Ustelik sikayet edince de sikayet nedenine hicbir anlam veremezler.

Gelelim Dillard's sorunsalina. Beddua degil o. Sanirim oraya her giren ayni bunalimi yasiyor, ancak 3-5 gitmenin sonunda asiliyor, pek muhim gelmiyor insana. Ayakkabilara illa ki bakmak lazimdir, lakin. Kutuyu alip kasaya gidince, kutunu uzerindeki indirimli fiyattan da 80% off alinca insanin icini tarif olmaz bir mutluluk kaplar.

Ayrica Cleveland'a gidip Gabriel'a gitmeden olmaz. (Gitme niyeti olanlara duyurulur) Ben en cok orayi severim. East Side'da en iyi alisveris ordadir. Mentor Mall'e bile tercih ederim, bilen bilir :))

Bir de Clevaland'in kar fenomenine deginmek isterim. Bir kere kar temizlerken bas parmagim donmustu. Bir hafta donuk parmakla gezdim, kopacak diye korkmustum:( Insan sonra alisiyor tabi, hayatinin bir parcasi oluyor kar. Ayriyeten US-90'in bir anda karla kaplandigini, normalde 15 dakikada gittigim yolu 3 saatte aldigim da olmustur. Bir guzellik de "snow day"dir. Sabah bugun okul tatil telefonuyla uyanmak insani cok mutlu eder.

Iste boyle,

Tatli Hatiralar said...

Caglacim guzelim, Nazli motel de simdilerde hamur kizartmasinin yaninda bi de "ajvar" ikrami yapiliyor ki, Allah Allah !!! supper bisi yani :) yanniz bunlarla biz kilo veremiyoruz o ayri :P

Sagnak motelin kalitesi konusunda yazin beraber gecirdigimiz 1 hafta neticesinde bi fikir edinme imkanim oldu :) ikram sahene, eline marifetli, hamarat ,caliskan bi arkadas ;)) 24 saat dur durak bilmeden calisiyor masaallah, Alman uretimi is makinasi mubarek :)) operim Sagnak'cim :)) kocaman kocaman :)

Seni de cok cok operim Cagla'cim :)) o bas parmak icin biz de az uzulmedik, gerilim olmadik yani .. neyse sicak memlekete gittin garik, kar firtina unutursun bi muddet :)