Tuesday, February 26, 2008

halili dunya ...



mutluluk nedir diye sormuslar zamanin birinde bi filozofa , o da "kirazi yersin , copu kalir, iste odur mutluluk" demis.

bu mudur ?

budur bence de..

kiraz biter... agzini siplata siplata tabaktaki kiraz coplerine bakarsin bi vakit .. sonra basini kaldirir, "guzelmis yaaa , tadi damagimizda kaldi" dersin ya hani ..

son gunlerde daha bi sik geliyor aklima bu soz ..

laptop salonun bi kosesinde kendi halinde caliyor , cerezler, meyveler oraya buraya dagilmis , cay fincanlari toplanmamis . salondaki koltuklarin birinde biri , birinde digeri , birinde de en kucugumuz sevgili berfinimiz yatiyordu .. baska koltuk kalmadigi icin bana ben de aralarina bi yatak ayarladim .. "living room" geldigimizden beri ilk kez tam simdi "living" hale gelmisti bana gore ...

aksam yemeginden sonra hep oradaydik zaten , gecenin bi yarisini etmistik konus konus :)) kah gulduk gozlerimizden yaslar gelesiye , yuzumuzdeki kaslar agridi kocaman acilmaktan .. kah ayni gozler baska sebeplerle islandi, icimiz acirken bazi bazi .. Allah biliyor ya, uyumak istemedim o gece hic , onlari da uyutmadim zati :)

esim sehirdisindaydi o haftasonu toplanti icin, ya yalniz kalip onu bunu kuracaktim , ki ortam musait , ev ormana bakiyor, agacta abidin (sahinim) kargalar kardinaller .. bortu bocek, geyikler ve ben .. hava da kapali karli puslu zati ...

ya da eski gunlerdeki gibi SOS cagrisi yapacaktim .. hemen aradim kizlari " gelir misiniz" diye .. biri 3 saat oburu 4 saatlik yoldan hayir demediler , kalkip geldiler :)

simdi bunun hakki odenir mi .. o gecirilen guzel vakitlere bi bedel bicilebilir mi? bunu hangi para satin alabilir?

cocuklar icin de unutulmaz vakitler oldu, burada erkek yogun cocuk populasyonunun icinde pek bi yalniz kalmis olan Ranacikin arkadaslari da geldiler, kizlar da bizim yatak odasini kaptilar, koca yatakta cizgi film seyrederek bidir bidir konusarak guluserek geceyi ihya ettiler :) Aramizdaki tek erkek Omer, olayin basinda kisa sureli bi uyum sorunu yasasa da (kizlara elindeki isin kiliciyla saldirip bi muddet onlari evde kovaladi), sonra yedigi bi tokatin etkisiyle (kizlar isin kilici istemiyorlardi zannimca, hangisi catlattiysa artik o tokadi) silkindi (bi muddet agladi) ve kendine geldi.. sonra gece boyunca kizlarla boyalar yapti, onlarin oyunlarine eslik etti, verilen rollere itiraz etmedi, Barbie 12 danseden prenses cizgi filmini bile baktim sesi cikmadan izliyor ...

ayrilis zor oldu, tadi damagimizda kaldi ..

gecen hafta da memleketim columbustaydim :)

iki harika gun de orada gecirdim .. bitiremedim gerci , muhabbete doyulmuyor, cevre de genis , yillarin columbuslusu oldugum icun . goremedigim arkadaslari da siraya koydum, bi dahakine de onlara takilirim artikin ;)

iki gun iki ayri evde toplantik, epey kalabaliktik , Rukiyeciiimin ve Seydaciiimin evlerinin en dip koselerinin bile tozunu attirdik ..konustuk , gulustuk ... eskilerden .. yenilerden .. bugunden yarindan dem vurarak .. cok resimler cektik cooooooook eglendik .. su internet ortami ucu bucagi belirsiz bi garip dunya olmasa hepsini buraya koymak isterdim, bilhassa Gulenaycim, senin ve Belkis Teyzenin bonus peruklu hallerinizi :) ehiehehehe bi peruk bu kadar mi yakisir insana :) ehieheheheehe yaw var ya "flash flash EXTRA haber olarak gecmek vardi senin o resimleri, blog dunyasini bi sallamak vardi ya ... neyseki prensip sahibi karakterli bi insanim, yaymiycam o resimleri internete ;) tab ettirdim, bi dugunde bi cenazede gosteririm onume gelene artikin :P ;))

superdi unutulmazdi ..

yasadigimiz bu uzak bu yabanci topraklari bi kucuk turkiye yapan , artik aile oldugumuz bu guzel dostlardi .. kimi okumak kimi calismak kimi baska baska sebeplerle bi sekilde abd'ye gelmis , ve birbirini bulmus, birbirine tutunmus, sinan ozen filmleri tadinda bi kucuk dunya kurmustuk farkinda olmadan ..

dogumlari ... "kizmis" "erkekmis" diye haber ucurmayi .. mavili pembeli balonlarla hastanelere dolusmayi ailenin en taze ferdini en once gorebilmek icin .. elinde tencerelerle kaplarla yemek tasimayi yeni anneye ..

olumleri .. bilen bilir, ha deyince gidilemez yurtdisindaysaniz cenazelere .. yeri gelir en yakininiz olur, haber verilmez , "siz uzulmeyeseniz, akliniz orada kalmasin" diye .. duydugunuzda da hersey bitmistir artik .. bogazinizda en kocamanindan bi dugum, karniniza yumruk yemis gibi kalakaldiginizda beraber bi yasin, bi fatiha etrafinda toplanmayi ...

sinav heyecaniyla tirnak yiyen arkadaslara eslik etmeyi, sinav vakti dua etmeyi , "sen aslansin, sen kaplansin, seni kim tutar" diye gazlamayi ..

sezon indirimlerinde hizli bir iletisim ve kenetlenme ile magazanin bir yillik cirosunu bi haftada kotarmayi ... bu sebeple preferred customer odulunu bekleyip , her defasinda bu odulu bizlerden esirgeyen magaza sahiplerini cani gonulden kinamayi .. her bir kazagi pabucu tek tek ozenle gosterip her birine tek tek ozenle iltifat etmeyi, ve ne super alisveris ve eslerimize ne super saving yaptigimizdan dolayi birbirimizi tebrik etmeyi de ihmal etmemeyi ..

"kiz kiza gezelim bu gece" leri ..

cocuklari eslere birakip beraber sinemaya , cafeye gitmeyi .. toplasip eglenmeyi ... tarkan'in bin sene once cikardigi cakra cdsinin columbusta nasil olup da modasinin bi turlu bitmedigine beraberce hayret etmeyi .. istanbul gecelerini .. dae don daleyi ...

psikolocik destek seanslarini ... toplu dertlesmeleri ... ortak sorunlara kahve esliginde topluca cozum arama ve uretme calismalarini ...

yeni , yepyeni tariflerle mutfak kulturunu surekli update etmeyi .. kahvaltilari, caylari, aksam yemeklerini , solene donen toplantilar neticesinde kilo alip onlari toplu fitness seanslariyla eritmeye ugrasmayi ... eritememeyi ve hasbelkader eriten arkadaslari yeniden kendimize benzetmeye ugrasmayi ...

sabahin koru, gecenin bi yarisi demeden saatlerce telde konusmayi, aylik sinirsiz konusma imkanini hizmete soktuguna amerikan firmalarini ve o sistemi eve aldigina da kocayi bin pisman etmeyi ...

ve dahasini ...

paylasilan , paylastikca azaltilan, yahut cogaltilan nice seyleri ...

bilmiyorum ki hangi para satin alabilir ....

bunun bi bedeli var midir ... o bedel odenebilir mi ...

bu sarkinin sozleri tam olarak ne demek anlayamiyorum ama "halili dunya", "make my world beautiful" imis ..



iste o "seyler" di bizim dunyamizi guzellestiren .. tadi damagimizda kalan , irili ufakli mutluluk isiklari sacan hayatimiza .. sadece bayan olarak dunyaya geldigimize degil, o bayanlar olarak birbirimizi buldugumuza da defalarca sukrettiren buydu .. sisterhood ...

yakinlarda kesfettim bu sarkiyi .. addict oldum, dondurup dondurup dinliyorum .. dinledikce siz geliyorsunuz aklima ..

kizlar var ya , hayatima girdiniz ve you made my world beautiful ..

oyleyse benden size gitsin :) columbus'a, cleveland'a, dunyanin simdi dort bi yanina dagilmis tum arkadaslarima ..

columbushanimlarin dogumgunu serefine ...

halili dunya ....

PS: pasta da benden size .. kendim yaptim :) mumlari yakmayi unutmusum :P


33 comments:

Unknown said...

Sumeyra,
Kizim simdi agliycam...Bende diyorum neden bu kiz yazmadi hic.Megerse burada buruk bir kutlama varmis.Anladigim su ki;tek ben degilmisim,konustugum giden her bir arkadasim ayni seyi hissediyorlarmis.Kimimiz aciga vursak,kimimiz vurmasakta itirafar ardi adina sanki.Bazi seyler hayatta sadece BIR KEZ YASANIR.VE BIR DAHA ASLA O TADI,KOKUYU HEYECANI YAKALAYAMAZSIN.BU TAM OLARAK OYDU ISTE.

Elbette hayat devam ediyor,yenilerimizle gelenlerimizle.Her halimizede cok sukur.Bizimkisi sadece buruk bir ozlem iceride kalan.Belkide bir daha yakalayamasiyin sizisi...Benimde hayatimdaki en onemli,en guzel donemimdi...Insallah ahirette Rabbim beraber kilsin.

Bu arada eline bir koz gecti sankim heh:)resimleri silelim pls:)))blog dunyasinda iyice silinmisken dellendirmeye gerek yok ortaligi:))Cok guzeldi yaa..Resimleri banada gonder olurmu.

Operim hadi.Sirada bekliyoruz.Bizi degisik sekillerde gelipte sasirtmayin ltf:)))))

Anonymous said...

daha onceleri turkiye
ye donmek icin dua eden ben bu aralar donunce ne yapacagim ben orada diye kara kara dusunmeye basladim. Ailemin bile beni anlamadigi donemlerde dostlarim beni anliyor ve yanimdalar. Bu yaz kismetse belki daha once belli olmaz donecegiz anavatana ama buradaki dostluklar o kadar kuvvetli ki, durup dusununce icim burkuluyor gercekten. Hepimiz burada ayni sartlarda, ayni dertlerden muzdarip oldugumuz icin birbirimizi daha iyi anliyoruz, ayni seylere sevinip ayni seylere uzuluyoruz, iki durumda da yalniz degiliz yani. Bu yakinligi bazen turkiyedeki yakinlarimdan dostlarimdan bile bulamiyorum cogu zaman. Bazi konulardan bahsettigim zaman beni uzaydan gelmisim gibi dinliyorlar, tuhaf geliyor onlara benim anlattiklarim ve hissettiklerim. Buradaki hersey farkli. Benim columbus ilk goz agrim degil ama benim icimde ayri bir yeri var, columbusun daha dogrusu columbuslu bayanlarin bana kattiklari cok sey var her anlamda. Burayi ve sizleri unutmak mumkun degil yani.

Yani Sumeyra'cigim bu kadar duygulu seyleri benim yazdigima inanamayacaksin ama son zamanlarin vermis oldugu hassasiyetten kaynaklaniyor galiba.

Lafin kisasi Columbusu ve columbus hanimlarini cok seviyorum, umarim karsiliklidir dusunceler duygular.

Bilesiniz ki benim icin cok ozelsiniz , hepiniz opuldunuz sekerler, hoscakalin.

NESRIN said...

Bu ne kiz Sumeyra aglatacan beni haa zaten ben buralarda gurbet ellerde kalmisim.Bana gore gitmekten degilde gondermek daha aci.(Ben hic gitmedim ya bilemiyorum)Arkasindan el sallamak sonrada oturduklari yere gidince ahh burdada ne anilarim var demek.Neyse ben aglamadan kaciyom.Opuldunuzzz.

Anonymous said...

Sumeyra abla,
Insan oradan atrilmadan kiymetini bilemiyor gercekten Columbus'un,burada arkadaslar neye guzel deseler sanki Columbus'da daha bir guzeli vardi gibi geliyor bize,belki de o yuzden ayrildiktan 6 ay sonra bile konusurken bizim columbus diye bahsediyoruz...
Insan ne dogdugu ne de doydugu yerli ama sevdigi yerli galiba.
Benim icin columbs'un cok ozel bir yeri var ilk kinamin yapildigi, gelin geldigim, hatasiyla yanlisiyla ev hanimi olmayi ogrendigim, tarifler aldigim hatta sonuna dogru tarif verebilecek hale geldigim memleket...
Hepsini de size borcluyum arkadaslar,
ben de herkesi cok ama cok OZLEDIIIIIIM
Ya Gulenay neden ole soyluyon, koysun fotolari bacim biz de bakalim:) ya da bana da gonderin sizi gormus olayim,
Mehtapcigim sizin tarih de yaklasti demek gitmeden bekleriz hepinizi bekleriz arkadaslar basimizin uzerinde yeriniz var.
Rabbim insallah dostlugumuzu daim kilsin, HASRETLE

P.S Sumeyra abla muzik cidden cok guzel ben de bir muddet muptelasi olacam galiba:)

Zehra'Ca said...

Bu yazma kabiliyetin onumde saygiyla egiliyorum Sumeyra abla, yuregine, kalemine saglik ne kadar guzel anlatmissin yasanilanlari, soylecek kelime bulamiyorum...
Benden ayrintilar mailde:)
Californiadan sevgiler

Anonymous said...

Caniimm
Merhaba ,
Uzzzuuuun bir aradan sonra tekrar yaziyorum gercekten oyle bir dokundurdun ki bamteline bugunlerde hic de iyi olmayan moralim busbutun bozuldu cok ozledim oralari cok vatan vatan diye yanardik orda ama anladim ki oyle deyilmis gercekten orada paylasilan arkadasliklar dostluklar daha bi icten ,samimi daha bi gercek ...Yillar icinde farkli bir kulturle yogrulduk orada birbirimize hep aileden biri gibi sarildik sahip ciktik kendimiz olduk daha bir sanki...
Elinizdekinin kiymetini bilin yasyin dostluklarinizi mink mutluluklarinizi cunku gun gelip o kucuk mutlukluklar bile gozunuzde oyle bir degerli olacak ki...

Hepinizi cok cok opuyorum

sevgilerle

eski Cincinnati'li yeni Ist.lu
emine

NiNo said...

bulursam kesin deneyecegim kesin :) bizlerinde buralarda bulamadigi pek cok seyler oluyor ama olsun gurbetinde guzel yanlari var degerini bilmek gerek her kese nasip olmayan birsey. ne yalan solim ilk buralara geldigimde kafaya cok takiyodum biraz o da etkiliydi sanirim agrilarimda simdilerde cok sukur daha iyiyim umarim dedigin cayla gecer bu dert sagolasin
gulenayi taniyorsun sanirim yorumdan ole anladim ;) fatmayi taniyormusun?? ne mutlu sizlerde oralarda bir aradasiniz guzel sicacik dostlarsiniz bir gun karsilasiriz kim bilir sevgiler

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tatli Hatiralar said...

gulenaycim o resimleri hayatta silmem bacim ;)) dustun elime evet ;)) super pozlardi, cok isime yariycekler cok :))

PS: bi ara gondericem de daha henuz laptopa bile aktaramadim :}

Tatli Hatiralar said...

Mehtapcim, biz uzayli olduk evet :) ben bunu turkiyeye donup de bi dukkanda bize "ne icersiniz abi cay, karadut,limonata?" diye soruldugunda gozlerim kocaman dolu dolu oldugu gun anlamistim .. sonra benzer incelikte bizi agirlayan bi baska dukkan sahibinin o nezaketiyle bizi bi guzzel kazikladigini ancak ertesi gun anladigimizda bu duygum percinlenmisti ..

burada tezgahtar bile gormeyen, hatta benzinimizi bile kendi kendimize pompalayan bizler, bittabi turkiyeye gidince bi muddet gereksiz bi duygu yogunlugu ve hassasiyeti icine giriyoruz.

olsun hersey duzelecek insaallah, sen de alisacaksin, ve eminim ki burda arabanin bi kornasi oldugundan dahi bihaber olan sen, istanbul trafiginde daaaaat daaaaaat kornaya asilacak, yamuk yapana kufuru basacaksin .. nerden mi biliyorum ?
icimde oyle bi his var ;))

kocaman opuyorum :)

Tatli Hatiralar said...

Nesrin guzelim senin sorunun cozumsuz .. simdi sana ne desek bos .. senin once bi turkiye yapman gerekiyor . gidicen gelecen ki ondan sonra hmmmm hakliymislar felan diyebilesin .. yoksa sen cleveland mallerini asindirirken, west side'a bu kadar cok kok salmisken cok zor bacim cok zor ;))

Tatli Hatiralar said...

Nilucum, hakketten senin kinan dugunun vs hersey burda olduydu di mi :)) way beee, ne kinalar yaptik biz :) hey gidi hey :) hatirliyorum da nilgun de kendi kinasina ikinci kez tel actiktan sonra anca gelmisti, yoksa kendi kendimize yapacaktik kinayi ;) ehiehehe

Tatli Hatiralar said...

Zehracim asil biz californiaya sevgilerimizi sunariz :) hatta imali imali sunariz :) sana msj attim, takilirim bundan sonra artikin ;) opuyorum :)

Tatli Hatiralar said...

Hayirdir eminecim yaaaa .. neden bozuldu moralin ? yaaa zor oluyor tabii, ne kadar kendi yurdun da olsa baska bi hayat tarzina alistiktan sonra, herseyin birden degismesi ... hele de istanbul !! ya ben yazin taksim meydaninda o insan selini gorunce resmen tirstim, esimin koluna yapistim .. burada sakin tenha hayatlarimizdan sonra Taksim 10 numara buyuk geldi bana :P

moralini bozma, arkandayiz, basaracaksin korkma :)) korna da direksiyonun hemen ustunde oluyor ;)) cekinmeden bas :)) bi de yayaysan sakin yola atma kendini en tenha yollarda bile, hicbi araba durmuyor :P

Tatli Hatiralar said...

Ninocum, Gulenay'la bi hayli tanisiyoruz :)) Fatma da hayatimda bi kac Fatma oldugundan, birinden biri mutlaka seninkidir diyerek, tanidigima hukmediyorum , tabii Ohio'da ise .. yok Florida yahut Alabama'dan felansa oralara acilamadim henuz, bilmiyorumdur :) kocaman opuyorum sevgilerimle :)

PS: biberiye'nin ingilizcesi rosemary . bi de oyle ara bakalim. belki bulursun :)

Tatli Hatiralar said...

Arakadaslar bu Tenoz menos diye yorum yapan ne idugu belirsiz sahsiiyetlere tiklamamanizi tavsiye edicem . Google passwordlarinizi felan caliyolarmis bu metodla diye duydum . zati girdiginizde de pek sizi alakadar eden yerlere varmiyorsunuz. ben su yorum silme olayini kesfeder kesfetmez kendilerini kickliycem buradan. acaip dadandilar, hayret bisi !!

Fulya said...

Ya yazılarınız çok hoşuma gitti.Birazını okumaya çalıştım.Roman tadında:)))Canım ciddi çok eğlenerek okudum

Goksu said...

Belki de hayat boyle guzel...gurbette yakalana kucuk bir memleket..uzak ta yakanan bir yeni aile...oyle guzel geldi ki anlattiklarin....darisi benim basima:)

Tatli Hatiralar said...

Fulyacim roman tadinda derken uzun manasina mi dedin :P

ehi :) saka yaptim :)

henuz tanismis oldugumuz icin hani saka yapmis oldugumu anlamamissindir belki diyerekten bi de izah ettim :P

boylece de konuyu uzattim bi de :P

neyse :) bugun pek keyifliyim de :) ugradigina sevindim , her zaman beklerim :) sevgilerimle :)

Tatli Hatiralar said...

Nalancim , biz de bi nevi akraba diil miyiz senle simdi :) ric ederim, blogun top 10 listemde 1 numara :) diger arkadaslarim kirilmasinalr onlarinkini de seviyorum ama elim her zaman once seninkine uzaniyor :) moralini yuksek tut, hersey duzelecek :)) kocamaaaan opuyorum seni seker :)

laleninbahcesi said...

kutlu olsun columbushanimlarin doğum günü. Ne güzeldir kızkıza eğlenmek. Yorumlardan anladığım kadarı ile siz çözmüşsünüz gurbet olayını. Orada küçük bir Türkiye oluşmuş zaten:)). Önemli olan sevdiklernle birlikte olmak değil mi zaten. Sevgiyle ve hep tatlıhatıralarla

Anonymous said...

Sümeyracım ziyaretin için çok teşekkür ederim.İyi ki beni bulmuşsun ki senin gibi güzel yürekli arkadaşı tanıyabildim.Yazdığın roman tadında olmuş o kadar sıkılmadan okudum ki,artık sık sık uğrarım.
Ben de sana Rockwell'den Knıfe şarkısını yolluyorum delicesine sevmeyi sevenlere ve sana gitsin canım.
Sevgilerimi yolluyorum.

Anonymous said...

canım ziyaretine çok sevindim.bende sana türkiyeden kucak dolusu memleket selamı yolluyorum.sevgiyle kal

PAPATYA PRENSES said...

Okumak bile zevkliydi,kim bilir yaşamak nasıl zevktir..:)

Tatli Hatiralar said...

sevgili mucizembenibul, mona lisa ve papatya prenses, ben de sizlere ziyaretiniz icin tesekkur ederim :) takiliriz bundan sonra beraber ;) her zaman muhabbetle insaallah :)

Tatli Hatiralar said...

Oyle gercekten Lale hanim :) ama sizin istanbul muhabbetiniz de imrenilmeyecek gibi diil :) oralara ozlemi de blogunuz sayesinde gideriyoruz bi nebze :)

Anonymous said...

ne güzel insnaın bir telefonuyla yanında olacağı dostlerı artı mükemmel geçirilen bir zaman dilimi... mutluluğunuz daim olsun...
sevgiler:))

Anonymous said...

Merhaba Sümeyra,
Ziyaretine çok sevindim öncelikle belirteyim. Yorumun için teşekkürler...Yazıların müthiş..
Kimi hüzünlendirdin beni, kiminde ise gülme krizine yakalandım. Bonyo küvetleri ve lavoboları plastik leğene benzetmene koptum. Sanırım bir saatttir sayfandayım. Harikasın çok beğendim. Türkiye Tekirdağ'dan kucak dolusu sevgiler...selamlaaar...By By

yaban mersini said...

yani arkadaşım saatlerdir sayfandayım,hem yazın çok güzeldi,hem de şarkı
başa başa alıp dinliyorum..sıkıntılarım geçti dinlerken..öpyorum seni..teşekkürler.selmlar.

NiNo said...

buldum arshimet hehehehee rosemary olarak buldum :) fatma shuti benim dedigim yani arnavut :) turkce ogretmeniydi ama gulenayin orada degil suan :)

Tatli Hatiralar said...

selam mihriban :) her zaman beklerim , sevgilerimle :))

Tatli Hatiralar said...

ninocum, shuti ile belki yarin gorusurum, selamini soyliycem :)

Tatli Hatiralar said...

suheylacim, muzigi begenmene sevindim, ben de cok severek dinledim, yaklasik 4735 kere :) simdi hizim biraz kesildi, artik o kadar dinlemiyorum :))