Thursday, March 27, 2008

tatildeyiz :)



easter tatilindeyiz :)

easter , yani paskalya ...

amerikadaki onemli dini bayramlardan biri . burada dini bayramlar cok buyuk ozenle ve hazirliklarla kutlandigindan onunde arkasinda tatil veriyorlar . tabii bizdeki gibi "kurban bayrami pazartesi ,sali carsamba, persembe .. cumayi da biz tatil yapalim, cumartesi pazar zaten tatil, onundeki haftasonunu da sayarsak 9 gun oohh soooyle guzel bi bodrum yapariz" muhabbeti diil :P

eni konu bayram yapiyorlar, yumurtalarini boyuyorlar, oruclarini tutuyorlar , yemeklerini ikramlarini buyuk aile seklinde degerlendiriyorlar .. bu yonlerini takdir etmemek mumun degil :) arada biz de nasibimizi aliyoruz tabii yumurta cukulatalardan sekerlemelerden :) komsularimiz sagolsun:) bizim bidiklara bile sirayet ediyor onlardaki bayram coskusu ... hatta bazen kiliselerine dahi davet ediyorlar, vaazlarina torenlerine katilalim diye, ama o kadar da uzun boylu diil :)) bi kac kere gittim, bence kafi geldi :)) biz kendi bayramlarimizi idrak edelim de coskusu ve senligiyle ... onlardaki ozen gordukce ozeniyorum, cosa geliyorum :)

aslinda tatil icin disari bi yerlere kacacaktik, buffalo, new york felan .. sonra ne oldu tahmin edin ? evet, kar yagdi !!! yine her taraf kara gomuldu . sonra ben ikir cikir ettim , 'yollar karli, ne isimiz var?' diye ... icimin gezenti bocugu olmus, evde oturmak cok daha tatli geldi :)

biz de bu tatili kahvaltilar seklinde degerlendirdik :) arkadaslar geldi , hep beraber keyifli kahvaltilar yaptik :) ne zamandir ozledigimiz bi seydi , coluk cocuk es dost birarada buyuuuk senlikli kahvaltilar ... mutlu mutlu ikramlar hazirladim, yeni tarifler denedim , ozene bezene masalar kurdum :) yeni aldigim bardaklarimi servis takimlarimi da kullanarak tabii :) yeni seyler pozitif enerji veriyor insana ;)

sonraciima uzun zaman firsat bulup gidemedigimiz arkadaslara gittik :) haftasonu da bi columbus yapiciiz, niyetimiz oyle :) ci'kofte partisi yapiceklermis, kacar mi ? cumadan ordayiz , neme lazim kalmaz malmaz :) .. dedigime de bakmayin, aramizda kalsin, hic sevmem ben cikofteyi :P ben onun partisini seviyorum, eglencesini :) ayran iciyorum, marul yiyorum, bir cigkofteyi bir aksam yalaya yalaya anca bitiriyorum, saga bak sola bak, onla konus, bunla gul, maksat muhabbet :) o kulaklardan duman cikaran kofteyi lup lup yutan arkadaslara hayret et bi yandan :)

efem, haberler bu kadar :)

simdi de maaile alisverise cikiciiz :) evdeki hesap carsiya ne kadar uyacak goruciiz :)

hepinize kocaman sevgiler :)


PS: bilhassa sana Nalancim, aslinda hic post yazasim yoktu, sirf senin icin yazdim :)

7 comments:

Anonymous said...

Sekerim hepinize Happy Easter Tatili:) Oh oh ne guzel sofralar, yemekler, yeni tarifler harika valla, artik bizede yaparsin geliriz yakinda. Uc vakte diyeyim olur mu? Haber vermedi deme sonra gidiyorum Columbusa yine:)
Ii alisverisler,buarada benim icin bir iki cigkofte yer misin Columbusda:)
Operim
Zehra:)

Goksu said...

Cok tesekkur ederim canim:)Bu blog dunyasi boyle, yazi gormeyince merak ediyorum:))

Burada da kendi capinda bir Easter senligi vardi.(Dubai inanilmaz serbest bir yer!)Butun marketler cesit cesit yumurtalarla doldu.

Kar yagmasina hem sevindim hem uzuldum, senin icin kiyilmis olmali kardan ama ben azicik ozledim.Uzuuun kahvaltilar en guzeli:))


Opuyom kocaman!

Gazeteci said...

Sumeyracim bi marulun icine icine iki kofte de bize sar bakiimm. Hadi afiyet olsun

laleninbahcesi said...

biz önce Purim sonrada Paskalyayı kutladık)). Ben ve kocam bir azınlık mahallesinde büyüdüğümüz için , her dinden arkadaşımız var. Nazlıda öğretmenliğini böyle bir okulda yapıyor zaten. O yüzden bu bayram coşkularına biz de katılıyoruz. Ve aynı coşku neden bizim bayramlarımızda olmuyor diye de kıskanıyoruz. Her kurban bayramı , kurban oradamı kesilmeli buradamı kesilmeli , deriler nereye verilecek tartışması içinde kaynıyor gidiyor. Ama siz fırsattan istifade çok güzel bir tatil yapmışsınız. İyi alışverişler

Güneşli Günler said...

Ne de tatlı anlatmışsın yaa. Kıskandım valla ben de böyle gezmeleri tozmaları. Çıkar tadını benim içinde. Sevgiler...

Anonymous said...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...

seolara said...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
tost makinaları
döner ocağı
remta çay kazanı
Endüstriyel
sanayi tipi
çay otomatı
remtamutfak.net
Döner ocağı
çay kazanları
sanayi tipi
sanayi tipi
döküm ızgara
mutfak
full film izle
full film izle
cerciko.com