Thursday, March 13, 2008

emirgan'da sabah ..



havalar isinsin diye bekleyecegiz biraz daha anlasilan ...

ama size bi guzellik yapayim, ben getireyim ayaginiza guzel gunesli bir hava ...

hem de taaaaaa gozbebegimiz Istanbul'dan ...

Emirgan korusundan ...



dun gece gece eski fotograflari karistirdim da ...

ne guzel resimler cekmisim bu yaz ...


burnumun diregi sizladi desem inanir misiniz ... Lale hanim butun gun kar seyretsem hic bikmam demis , yaaa biraz bikiliyor sanki Lale hanim :) bikmak demeyelim ya da , surekli gore gore insan bi zaman sonra gormez hala geliyor :}


hele de yaza ait fotograflar karsisina cikiverirse insanin oylesine dosyalari karistirken ... o resimlerin her birinde ayri ayri gunesler parildarken ..yani simdi efkarla kahvesinden bi firt daha cekip, panjurlarin arasindan sizan gecenin icindeki bitmek bilmeyen kar ve damar damar dallarini goge uzatmis kel agaclarin manzarasina bakip iclenmez mi hic ...

ben cevap vereyim...

iclenir ...

ve tekrar o fotograflarda , o istanbul'da olabilmek ister ...

tekrar her kosesini karis karis gezebilmek ...





eminim istanbullular cok daha farkli gozle bakacaklar bu resimlere ...

ben ise ilk kez bu yaz, sabah serinliginin henuz mevsimin sicaginda bogulmadigi gunun en taze vakitlerinde gittigimiz Emirgan Korusunun o taze sulanmis cimen ve cicek kokan havasini, agaclarinin arasinda tatli tatli esen ilik ruzgari, kuslarin insanin ruhunu oksayan civiltilarini, sari koskun arka bahcesinde manzarayi mi cayi mi ictigimizi hatirlayamadigim o kahvaltiyi , daha once resmini bile gormedigim icin ilk kez karsilastigim guzelligiyle beni buyuleyen sari koskun vakur dinginligini , huzurunu ve o an orada olmanin hicbir lezzetle kiyaslanmayacak mutlulugunu hatirliyorum ...



bi de tabii o beyaz patilerini taslarin arasina sokmus , kimbilir neyin pesinde olan su fazlasiyla mesgul ve merakli pisicigi :)

PS: istanbul resimlerime devam ediciim :) bi emirgan'la bitmez bu masal ...

PS : Sevgili Nesrin (beceriksiz gelinimiz :)) 20 subat'ta beni sobelemisti "blogumu neden seviyorum?" diye ... blogumu degil de, blog olayini, yazmayi sevdigim icin seviyorum diyeyim :) bazen zor gelse de .. Sorry Nesrincim, cok geciktim di mi ... yukardaki pisiciki sana hediye etsem :P :}}} :)


17 comments:

laleninbahcesi said...

:))))) ben aslında kışın kendisini severim de ondan. Lale Bayramı yaklaşıyor Emirganda. Nalan yetişiyor, hadi sizde gelin. Ben Fethi Paşa Korusuna çok yakın oturuyorum Emirganı aratmıyor. Fakat biz kocamla , flört dönemlerimizde çok kaçardık Emirgan Çınaraltına. Çünkü bizim eve en uzak semtlerden biriydi:)).http://www.ersineser.us bu linki bana Nalan göndermişti. İstanbul harika burada hele eşlik eden müziğe doyamadım. Madem söz İstanbuldan açıldı bu videoyu mutlaka izleyin. Sevgilerimle ve hep tatlıhatıralarla

NESRIN said...

Kiz bu bacini iyice iclendirmek icinmi koydun bu guzelim fotolari.Gece gece agliycam ha.
Bu arada olsun gecik bacim hic yazmamaktan iyidir degil mi?Kedicik fotosunu kabul ettim en kisa zamndada o eski fotolari gormek dilegiyle.Opuldun muck muck.

Bir Anne said...

Beni aldin goturdun Emirgana, cok tesekkurler, sevgiler:)

NiNo said...

ayyy kardan sonra baharda guzel beyayafffffffff
sen kizi evlendirde yapariz be gulum en guzellinden Allah omur versinde hepimize yapariz canisi ;)

Tatli Hatiralar said...

sevgili Lale hanim, keske gelebilsem :) bu yaz gelip gelemeyecegimiz belli degil maalesef .. Fethi Pasa korusuna hic gitmedim saniyorum . Hidiv kasrina gitmistim bi kez, belki 10 sene felan once :) ins gelirim bi gun oralara da :)

gonderdiginiz link harika, istanbullu arkadaslar da bayildilar, onlara da gonderdim linki :) tesekkurler :) Nalancigima da tesekkur bilvesile :)

Tatli Hatiralar said...

aslinda sana kedicikin bizzatihi kendini hediye etmek vardi Nesrincim, ugras dur diye evde :)) hediye ettiginiz akvaryumu her temizleyisimde sen geliyorsun aklima , canim arkadasim :}}

Tatli Hatiralar said...

Ben tesekkur ederim Nurgul hanim :)

Tatli Hatiralar said...

soz olarak aldim Ninocum ;)) zati ben benim Pakizedeki suse puse edaya havaya bakarsam , 10 sene sonra bile bi dugun yapabilirim , dermissiiiim :P :P kendimin bile yuregini hoplatirmisiiiim :P

o kadar da diil tabii :)

sevgiler:)

Anonymous said...

iyi akşamlar arkadaşım..inanın ben trdeyim böyle güzellik görmedim.istanbula hiç yolum düşmedi.
ayrıca nasıl orda karlar eridimi :))
yine bekleim mutlu haftasonlarınız olsun sevgiler.

Baharcicegi said...

resimler cok güzel gözüm gönlüm acildi,burda havalar genelde yagmurlu bahari yakalayamadik daha.
istanbula gidince emirgana gidecegim bu manzaralara dayanilacak gibi degil.
Sicacik sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Merhaba canim!
Bloguma biraktigin güzel yorum icin tesekkür ederim. Her zaman buyur gel valla, beklerim.

Benim de senin ekledigin güzel resimlerle gözüm gönlüm acildi, simdi su anda hangimiz Istanbul'da olmak istemezdik ki, hele ki böyle yurt disinda yasayipta. Bizler gibi disarida yasayanlar bunlarin degerini daha iyi anliyor, ordayken insan uyumak bile istemiyor, zamanim kacip gitmesin bosuna diye.

Neyse, ben fazla uzattim, tekrar görüsmek ve yazismak üzere.

Selamlar ve öptüm..

Goksu said...

Ayyy...benim yuregim ne istiyor anlayamadim...boyle fotograflar gorunce. "memleketiiiim! oluyorum sonra burda bahcedeki kuslar sabahtan aksama kadar "gitmeeee, biz seni seviyoruuuuz" diye otuyorlar.Keske kucuk bir kus olsam da bir gun Emirga'a bir gun senin bahcene bir gun kendi bahceme ucsam...mumkun mu...:)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tatli Hatiralar said...

hosgeldin akasyakokusu :) istanbul'a bi kere gitmek eterli oluyor asik olmak icin :) ben de eni topu 3 kere gittim zaten ... resimlerden platonik asik da olabilirsiniz, o da mumkun tabii :)kim sevmemis ki istanbul'u biz sevmeyelim ki di mi :)

Tatli Hatiralar said...

sevgili baharcicegi, istanbul'u bir de Lale hanimin tavsiye ettigi www.ersineser.us sitesinden seyredin, eminim ona da bayilacaksiniz :)

Tatli Hatiralar said...

Sevgili kevser, kesinlikle hak veriyorum soyledigine, ben de cok zaman uyuyarak vaktimi ziyan etmeyeyim diye dusunmusumdur turkiyedeyken . hele de annecigimin yanindayken bazen baska hicbiseyle mesgul olmasam hep boyle diz dize laflasak laflasak diye gecer aklimdan .. canim annem ..

Tatli Hatiralar said...

mumkun be guzelim ... baksana hergun bi emirgan'a bi izmir'e bi columbus'a bi oraya bi buraya ucup duruyorum (z) ;) insan yuregi durdugu yerde durmuyor ki .... hatta bazen oyle sahici ruyalar goruyorum ki, izmir'e veya baska yerlere ait , sanki geceleri ruyalarimda ikinci bi hayat yasiyormusum gibi geliyor :) ruya olayi da enteresan bisi di mi :))