Tuesday, March 4, 2008

kiraz cicegi tadinda mutluluk ...



bugun cok keyifliyim :))

sebebi mi ?

sebebi bu :)))




bi arkadasim hic beklemedigim bi anda cok nazik bi jest , cok cici bi supriz yapti :))

beklemiyordum, cunku arkadasimla kararlastirdigimiz uzere manti yapmak uzere bulusmustuk .. "yaaa beraber manti yapsak ya, ben cok useniyorum tek basima" demisti, ben ondan da cok usendigim icin aylar var ki manti gormemis biri olarak teklife baliklama atlamistim . "aaa tabii ya, negzel olur" diye . ertesi gun elimde tepsiler, kiyma , soganlar, un, vs vs tangir tungur kapisindaydim . Cay demlemis , once bi kahvalti yapalim da , ac ac olmaz diye ... sonraciima ben de hayir demedim tabii :) cunku cayi cok severim :)) hele teklifsiz gelen caya bayilirim :) masa da cok guzeldi :)) masada bi de paket vardi ki o hepsinden guzeldi :)))

ustelik bu cok guzel hediye paketinin ustunde de ismim yaziyordu , sasirdim "bana mi?" dedim .. tabii dedi .. aaa niye ki oldum ... nerden cikti simdi bu derken yuzumdeki kocaman siritisi hic toparlamaya ugrasmadan bi yandan da paketi acmaya koyuldum :) aaaaaa askolsun sanaa !!! diye ciglik atmisim bi de , hediyeyi gorunce, cunku bi iki hafta once mall'de mutlu mutlu parfumleri koklarken, en cok bunu begenmis, ama baska seyler alacagimizdan mutevellit, ki ustunuze afiyet ben indirim sezonuna girdigimizden beri bi hayli yolsuz oldugum icin (hic para dayanmiyor, anlamiyorum ki ne zaman nerde bitiriyorum ben onca parayi) , paramiza kiyamamis, "neyse yaaa, sonra gelip alalim bunu mutlaka" diye de bi de kendi kendimize karar almistik ... canim benim, gitmis benim icin almis o parfumu :))

yaziyi okumuyor, blogum oldugunu bilmiyor henuz cunku :) ama o kadar mutlu etti ki bu cest beni, yazmadan edemedim :))

ya daha gecenlerde demedim mi arkadas olayi superdir diye :)))

yani haksiz miyim simdi :)))

sonraciima cok duygulandim , agliycek gibi oldum , ama neyseki cok aglak bi insan diilimdir :) gunun geri kalaninda tum mantilari yuzumde kocaman bi siritisla kapattim :)

o da tabii :) ama o belki daha ziyade benim hazirladigim hamuru bi turlu acamadigimiz icin sinirleri bozulmus ve gulmus olabilir . cunku yufkalari o aciyordu , ve hamur da biraz, hadi itiraf edeyim biraz degil cok kotu bi hamur olmustu :P

4,5 saatte sadece 4 yayim manti acabildik .. sonra tabii onun da bi kismini yememiz icab etti, cunku acikmistik .. sonraciima olmadi boyle, biraz daha hirslanip bir gayret bi daha hamur yaptik .. daha dogrusu o yapti, bu kez bana elletmedi, neyseki onun hamuru cok guzel oldu ... mantilari da tabii :))

ben de kiymaladim ve kapattim ...

parfum superdi :))

mis gibi japon kiraz cicegi kokuyor ustum basim su an :))

ama manti isi zor is :P


yap yap bitmiyor :P


yaziyi burada bitirmistim , tam gonderecektim ki , aklima geldi

bugun cok ilginc bisi daha oldu .

dun piril piril mutlu bi bahar havasi yasamistik cleveland'da .. gokyuzu piril piril .. gunes, ki pek gormeye alisik degiliz , hele de kis aylarinda, boyle isil isil aydinlatiyordu ortaligi ..
bugunse hava soguktu sabah itibariyle .. aksam arkadasimin evinden ciktim, baktim kar yagiyor !! ona o kadar da sasirmadim, cunku kar zirt pirt yagiyor zaten .

sonra arabama gittim . baktim arabam imaj yapmis, nurani bi kimlik kazanmis , buz araba olmus !! camlari kapi kollari hatta bizzatihi kaportasi dahi hep buz !! kapiyi acmaya calistim, acilmadi !! ugrastim ugrastim , iyice asildim, sadece sofor mahallinin kapisini acabildim, diger kapilar gayetten donmustu . bu arada yuzume sert sert bisiler carpiyor (ve eni konu da yuzumu acitiyor) ama ben kapilarla ugrasmaktan olayi idrak edemedim bi vakit .. sonra arabaya gectim oturdum , baktim onum arkam sagim solum, buzlu cam !! silecekler de calismiyor, ay bu ne boyle, hicbisi goremiyorum, cikayim kaziyayim bunu bari dedim , kar kaziyicim katir kutur itiraz sesleri yukseltti, kaziyamiyorum, baska bi metod bul diye ..

esimi aradim, arabayi calistir, camlari isit, dedi . makul geldi .. boylelikle 20 dk sadece camlar isinsin ve buzlar erisin diye bekledim arkadasimin evinde . coluk cocuk hep beraberce camdan bakarak da musahede ettik ki yagan da kar degil buz idi !! gokyuzunden resmen pitir pitir buz yagiyordu, oyle dolu gibi de diil ustelik , her tarafi kar gibi kaplayan bi buz ... arabam isinip da camlar cozulunce kalip kalip sokup aldim o buzlari, insan neler goruyor yasadikca diye dusunurken bir yandan ..

buzun ustunde sarhos gibi yalpalayarak gelen arabalar kervanina ben de katildim :) neyse ki sag salim geldik eve :)

simdi de halen disarda "ice storm" devam ediyor .. hizli hizli buzun cama vuran tikirtilari dinliyorum bi yandan bu satirlari yazarken .. gecen saat 11, disarisi bembeyaz, ve agaclar noel agacindan daha parlak daha isiltili :)

oyle guzel gorunuyorlar ki :)))





17 comments:

laleninbahcesi said...

eeee ne demişler , dünya fani bi tek kız arkadaşlar kalıcı. Valla tam benim sitediğim ortamda oturuyorsunuz. Kar, bahçede geyikler falan. Eh az biraz sıkıntısı var tabii:)). Mantıyı çok severim ama hiç deneme cesareti gösteremedim. Sevgiyle ve hep tatlıhatıralarla

NiNo said...

muzikte senin parfumlere uymus bacim :) ama bence sen cok sanslisin ayol hic bir arkadasim bana bole hedaye almadi :) gule gule kullan canimcim fatmacim dimek sizin oraya tasindi hemide cokkkkkkk selam soyle ona nihan seni cok ozlemis de gecenlerde annen anneannen ve abinle tanismis ayse hocalarin evinde de :) ne cok sey istedim deme :) solersen sevinirim canim migren icin onu denicem mutlaka birde ginder aldim toz olarak icecekmisim suyla karistirip denicem hepsini ins sifa olur.
bizler buralarda kara hasret insanlar olarak inan gipta ile baktim oralara harika bir duygudur eminim keske buralardada yagsa ama ney apalim :)

Unknown said...

su arkadasla benide tanistirsana hehe:))

Zehra'Ca said...

Sumeyra abla,
Sevdigin biri tarafindan gelen surpriz hediye gibisi var midir degil mi:) Onun kokusu cok guzel bende begeniyorum gule gule gunlerde surun ve SIKIN sansli hatun seni:)
Kardan buzdan bahsetmisken bende buranin hava raporunu vereyim bari:)))) 68-69 F da geziyor, gomlekle gidiyorum ise, tam tam bahar cicekler bocekler, sonunda hosuma gitmeye basladi su California:)
Opuyorum

NESRIN said...

Dun o buzlar sevgili bacinin kafasina yagdi biliyon mu?Bu arada benim sobem noldu?Optum muck muck

Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

BÖYLE GÜZEL BİR ARKADAŞA SAHİP OLMAK NE HOŞ... PORTAKAL ŞEKERLEMESİ KONUSUNDA HİÇ GÖZÜNÜ KORKUTMA... ARADA BİR SUYUNU DEĞİŞTİRİP 4-5 KEZ KAYNATMAK DIŞINDA UĞRAŞTIRICI BİR YANI YOK... AHH MANTIDAN BİR TABAK OLSADA YESEM :)) SICACIK SEVGİLER...

Goksu said...

Sizin oralarda ciddi kis oluyormus gorunen o ki...Burada ise mevsimin degistigini gormek pek mumkun degil, sicak az sicak cok sicak siralamasi ile gidiyor:)

Arkadasla birlikte yapilan seyler guzeldir hatta o kisi senin bir parcansa, o sen sen de o isen, yani sen daha soylemeden o yapivermisse o gonlunden geceni daha otesi var midir bilmiyorum:)

Tatli Hatiralar said...

sevgili Lale hanim, bi gun sirf sizin icin geyiklerimler ilgili bi post yapicam :)) manti cok super leziz de yedikten sonra insanin midesine tas gibi oturuyor, bi de olcuyu kacirip fazlaca yemissen, icinde kaynayip patlayan vicdan azabi da cabasi :P sevgilerimle :)

Tatli Hatiralar said...

ilk firsatta soyliycem ninocum :) eminim cok sevinecektir ;)

kar cok guzel gercekte, hele bi de hava gunesli ve kar varsa :) ortalik 3 kat aydinlik oluyor .. ama gunes yok, onun yerine kara bulutlar ve tipi varsa, ve sen disardaysan, ve araba kullaniyosan , ve direksiyona simsiki yapismis, basin on cama uzanmis gozlerin kisik araba kullaniyosan ... o zaman cok traji komik gorunuyosun disardan :PP

Tatli Hatiralar said...

benim arkadasim o gulenay !!! sen de kendine baskasini bul !!!! aaa daha neler , iyi walle :P ;)

Tatli Hatiralar said...

hadi hadi, california guzel hava guzel, ez bakalim bizi kucuk zehra seni :))

Tatli Hatiralar said...

ayyy evet yaaa, sobeyi hemen yapiciiim , sorry nesrin yaaa .. aa bi dakka sen bizi ne zaman cagirciiin ? hee ??? ee bekliyoz bak :D

o buzlar benim de tepeme yagdi guselim ! evde otursak ikimizin de tepesine yagmazdi, ve fekat gezentiyiz iste :P !! ay bi de utanmadan soyluyosun yani:P

Tatli Hatiralar said...

Ayselcim, portakal kabuklarini deniycem ins :) gaza geldim :) daha da yeni bi ton portakal aldigima gore kabuklari ziyan olmasin di mi ;)) sevgilerimle :)

Tatli Hatiralar said...

sicakta da insan ne giycegini sasiriyor diil mi :))

Nalancim golun buz tutmus halinin bi fotosunu cekicem senin icin, eminim cok begeniceksin, oyle guzel ki :)) doga tutkunu arkadasim benim, buralara gelirsen cok gezecek yerimiz olucek cok :)

kocaman opuyorum :)

Güneşli Günler said...

Hımm Japon kirazı mı? Nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama çok şım ambalajları var. Eminim kokusu da güzeldir. Tebrik ediyorum sizi mantı demek. Ben henüz hiç cesaret edemedim o işe. Anlattığın ıce storm'a şok oldum. Biz İstanbul'da karın kendisini bile zor görüyoruz iki senedir. Kışı çok sevmem ama kendini iyice aratır oldu buralarda malesef. Sen öyle anlatınca orada olasım geldi birden

Gazeteci said...

BUzlar benim kafama yagmadi ama ben buzlarin ustune yagdim dermisim. Burasi gercekten cok karli buzlu bir memlekete. Gecen gun buzda kayip kafamin ustune dusunce felegim sasti anlayacaginiz. 2-3 gun bas ve boyun agrisiyla, cok sukur ciddi birsey olmadan atlattik.

VEe Sumeyracim, daha bikac gun once eee ne zaman manti yapicaz diye soyleniyordu birileri. Demek manti yaptiniz da bi de yediniz. Surada iki adim hic haberim olmuyor haa?? aksam da bahsetmediniz, ne diyim ben size. BU calisma hayati beni mantilardan kahvaltilardan uzak dusurdu. Ehh artik "aman manti yiyip de kilo almiyorum bari" filan diye bir zugurt tesellisiyle bitireyim yorumumu.
Bu arada disarida kar diz boyu, belki daha da fazla. Her yan kara gomuldu bembeyaz. Daha da yagacakmis.

Anonymous said...

buy tramadol overnight tramadol dosage dogs after surgery - buy tramadol rx