Friday, December 14, 2007

yeni bir oyun :)



Yagliboya olayina baslayacaktim...

baslayamadim !

halbukisen bizim evde bi sanat calismasidir surup gidiyor . bidiklar eve geliyor, formalarin cikmasi , el yuz yikanmasi bile zor beklenip yallah masabasinda aliyorlar solugu .. sonra biri bitiyor biri basliyor resimlerin !! bikmadan usanmadan ... babam yeteneklidir, annem de .. dayilarim hakeza, (hala ve amcalarimi bilmiyorum) ben zati oldum bittim severim resmi, esim de gayet guzel ciziyor .. anladim bir yetenek olayi sozkonusu .. ama ben yillar once stilistlik hayallerim universite dayatmasi ile suya dustugunden beri bi nevi kustum sanat hayatima .. isletme derslerinde fotokopilerin kenarina ciziktirdigim sapka , dudak , goz, gozluk , ayakkabi vs den ibaret kaldi sonraki yillarda tum sanat olayi (sanat denirse ona da tabii..)

ama cocuklarimdaki bu heyecan bana da sicradi .. dedim ki "ya ben de alayim bi yagliboya takimi, hicbisi beceremezsem duvarlarima tablo olur" :D sonraciima hukumetten destek fonu da aldim . 1. destek fonunu baska harcamalarimda yedim (turp havuc, portakal suyu, half & half, organic yumurta, yeni bi celik servis takimi, iki yeni samdan , cesitli ebatta mumlar vs vs ) . sonraciima hukumete tekrar basvuruda bulundum, 2. fonun cikmasi tabii ilki kadar hizli olmadi, sanat konusundaki kararliligim bi kere suphe uyandirmisti, neticede almayi basardim.

simdi o paraya ellemiyorum ... ve fekat bi turlu yolumu dusurup de michaels'a da ugrayamadim (craft magazasi oluyor kendileri) , bak onun hemen yanindaki burlington'a zirt pirt yolum dustu (hatta daha bugun yine oradaydim, nesrin'le perdelerin onunde yalandik, yeni yatak odasi takimlarini ve home decorlari inceledik, hatta utanmadan tablolara dahi baktim ) .. ama hala daha bi yagliboya takim alamadim ...



yani bilmiyorum ki niye !!

yani bi gary bukovnik , bi ibrahim calli olamayacagim cok acik .. ama yine de bazi hayallerim vardi ufak capli ..

acaba cocuklarin kuru boyalari yahut crayonlariyla mi baslasam ben de ise ??

ya gecmis mi benden bu isler acaba ?

icimin böcügü mu ölmüs nedir !!??

ay sinir oldum kendime !!!!

neyse ...





Nalanciiiim yine super bi oyun bulmus :) okudum onun cevaplarini cok eglendim :)
ben de katiliim dedim :)
efem, Nalanin cumleleriyle ,
"Oyun cok basit :kendini ; yemek, muzik, kitap , renk v.b. olarak birseye benzetiyorsun ve sonrada karakterinle ilgili bir baglanti soyluyorsun.Bu sorulari daha da cogaltabilirsiniz."


yemek olsam ne yemegi olurum ?

portakal soslu pekin ordegi olurum herhalde .. yedigimden mi ? yo yemedim .. ama hos havali duruyor :) butun halde gelmeliyim ama masaya ! gecen thnxgiving de yemege davetli oldugumuz arkadas zahmet zahmet ugrasip mis gibi kizarttigi caaanim hindiyi parcalayarak getirdi masaya :P sonraciima iyi parcalayamadigi icin hindinin didilmis tavuktan hic bi farki kalmadi . canim oldu mu hic simdi ?? ben dedim sana (tum kibarligimla) "elleme benim gibi mutfaga dalmamis arkadaslar da gorsunler hindinin guzelligini muhtesemligini, masada parcalamak zor olursa biz de seyrederiz, sart mi illa yemek" dedim .. ama dinletemedim ... pragmatik bi arkadasti, gorsellikten ziyade islevine bakanlardan hani .. bana kalsa ac oturur yine de seyrederdim (ve seyrettirirdim) o hindiyi, "waaay be , ne ugrastim, ama degdi, ne super gorunuyo di mi" diye 40 bin defa da sorarak :}}}


muzik aleti olsam ne olurdum ?

gitar olurdum .. sonra da rodrigo'nun gitar koncertosu olurdum .. sonra da yaz aksamlarinda calinan baska guzel slow parcalar olurdum ..
(elektro gitar felan diil ama klasik gitar)


araba olsam ne olurdum ?


bugunlerde bi firsat bulsam mercedes CL65 AMG olurdum, ama realist olacaksak herhangi bir van, icinde buldugum ahval ve seraite daha uyum saglayacak gibi .. hani coluk cocuk dolusmak acisindan ... dodge ve chrysler vanlerde yeni kasalarin koltuklari da katlanip icine girebiliyor ki super bi olay :) ama Allah biliyor ya , arada at arabasi da olasim geliyor ... gunler sooooyle aheste aheste tikir tikir , manzarali manzarali akip gecse keske diyerekten... ama normalde mercedesim yani :)))


aylardan hangisi olurum ?

temmuz olurum :)) sicacik sicacik :) dogumgunum olurum :)


ayakkabi olsam ne olurum ?

bilen bilir, kesinlikle civi topuk bi ayakkabi olurum :)) klasiginden :)


efem bakalim ..

kiyafet olsam ne olurum ?


ya bana kalsa kafkas kizlarinin giydikleri su guzel kirmizi elbiselerden olurum :) hani bele oturan bi kaftan asagi dogru uc etek seklinde aciliyor, sonraciima onun da altinda baska bi can etek var, kollar boyle valero seklinde dokuluyor , nakisli makisli felan :) bayilirim :) yukarda bi cerkes (adyga) dansindan goruntu bulanildim .. iste bunlardan :) ( ya ben aslinda onlarin danslarina da hastayim, o da ayri)

(bunu da ben ilave edeyim) renk olsam ne olurum ?

her renk olabilirim aslinda :) her rengi severim, hepsini ... ama favorim, sut beyaz :) cig beyaz diil, sut beyaz :) krem :)

bu sobe olayina arkadaslarim iki Nesrin'i (evdeki gazeteci ve beceriksiz gelin'i) , Serra'yi, Zerrin'i (misssgibi) ve ayse yaman'i tikliyorum :) hadi bakalim sekerler :)

PS : Nesrincim, senin sobeni unutmus diilim . onu da bi sonraki post'da yaziciim ins :) opuyorum :)

15 comments:

serinmavi said...

Hayırlı ve huzurlu bir bayram diliyorum...Sevgiler....

Dikkat! biyo var ! said...

Biri resim mi dediiiii
Ya
Ben seni bloglinesimden takip ediyormuşum ama birbirimizden haberimiz var mı acaba?
Sanırım yok
Yada var
Karıştırıyorum bazen şaşkın ördek gibi.
Bana bi mail atar mısın lütfen?
Tatlı hatıralarım demeyi unutma yine karıştırmayayım:)

Güneşli Günler said...

Merhaba, seni keyifle okuyorum. Sesim çıkmıyor diye sakın küsme olur mu? Varsa yeteneğin hiç durma derim resim konusunda, zira benim hiç yokken bile bazen yapasım geliyo. :) Sevgilerimle, iyi bayramlar...

bahar said...

tatli hatiracim, yine super bi post olmus, keyfile okuyorum, ben de bu kafkas danslarinin ve o harika elbiselerin hayraniyim, kucukken trt de izlerdim, hele bayanlar kugu gibi masallah, oyle bir sahnede kayislari var ki, sanki tekerlekle ilerliyorlar, insan adim atip dansederken oyle nasil hareketsiz kayabilir ki?

biliyosun gecnelerde meksikali bir kadin copten unlu bir ressamin 1 milyon dolalrik talbosunu bulmus, yani cope de atilsa unlu tablolar kapisiliyor, gordugun gibi, sen tencreyi tabagi birak, yagli boyaya hiz ver, hukumete filen ihtiyacin kalmaz sekerim

Tatli Hatiralar said...

tesekkur ederim Serinmavi :)) Ben de size hayirli bayramlar dilerim :) tesekkur ederim ziyaretiniz icin :)

Tatli Hatiralar said...

Hayir biyo'cum :) ama bu vesileyle tanismis olduk, blogunu cok sevdim :) takipcinim bundan sonra :) mail olayini da gun icinde ilk firsatta aticem :) sevgilerimle :)

Tatli Hatiralar said...

ahimsacim, neden darilayim simdi sana yok yere .. ama sen de kimildan ve bisiler ekle su bloguna artik :) sevgilerimle :)

Tatli Hatiralar said...

baharcim o tabloyu bulandan ziyade cope atan arkadasi bulup alnindan opmek lazim :) bu kadar dunyadan gecmislik .. maddiyata onem vermeme ... ferrarisini satan bilge :)) sevgilerimle guzelim :)

Anonymous said...

Seni okumaya bayiliyorum Sumeyra abla,
Lutfen hep yaz olur mu?
Seni ve bidiklari cok opuyorum
Cleveland ahalisine benden cok cok selamlar

laleninbahcesi said...

çok güzel bir sobeydi bu. Tak tak cevap vermek yerine bizi de düşünmeye teşvik etti:)). Bende zevkle yapmıştım. Rodrigo nun gitar konçertosuna bayılırım. Bu sobe sayesin de ortak zevkler de yakalıyoruz. Kayınbiraderimin pekin ördekleri vardı. Her onlara giitiğimizde bi tane pişerdi bize. Ama portakallı değil:)).Öyle dolu bir yazıydı ki neye yorum yazacağıma şaşırdım. Ama sanatsal faaliyetlerinizde başarılar dilerim:)). Sevgiyle ve hep tatlı hatıralarla

Anonymous said...

Marc's dedigimiz sahane store'da boya takimlari satiliyordu vakti zamaninda...Michaels' cesitliligi olmaz tabi...Soylemesi ayiptir, 40% indirim var su siralar, kupon gonderip duruyorlar...

Minikleri boya yaparken bir gorseydim...

Hepinizin bayrami mubarek olsun...

Tatli Hatiralar said...

ayol Caglacim sen hangi arada derede yazdin mesaaji ? kacirmisim kusura bakma :) bacim dedim ya davetli mizsin, memleketine donersen sana kallavi bi oda vericiiz, bidiklari da basina saliciiiz, o zaman doya doya seyredersin resim yapislarini :) kocaman optum californianin sekeri :))

Anonymous said...

Sonundaaaa :) cevapladım.

Rüyalarıma girer olmuştu canım benim :)))

öpüyorum seni...
http://www.misssgibi.com

Anonymous said...

Genial dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

Anonymous said...

official site лекарство трамадол - purchase tramadol