Tuesday, June 3, 2008

ordan .. burdan ...


arka bahcemin tek ziyaretcileri geyikler degilmis ...

bi kac zamandir tavsanlar da gelip gidiyor .. kahverengi , yabani tavsanlar .. cok sirinler :)

esim onlari da gorunce, geyikleri ilk gordugundeki duygusal tepkiyi verdi : "way be yakaliycan sunlardan iki tanesini , mis gibi kizartcan yiycen" :P amerika'ya , columbus'a ilk geldigimizde de nehir kenarindaki kaz ve ordekleri gorunce ayni cumlenin tipkisinin aynisini soyleyip benim tum icten romantik duygularimi tarumar etmisti :P yapacak bisi yok, evlenirken insanin aklina gelmiyor, "avcilik yapmis miydin hic?" diye sormak .. avci babanin avci oglu ..

gunduzlerimin daimi ziyaretcileri sincap ve chipmunklari saymiyorum, onlar zati hep varlar .. geceleri gorunmeden gezen rakunlar ve diger vahsi arkadaslarin varligini ise koydugum ivir zivirin sabaha kadar itinayla huplenmis oldugundan farkediyorum :)) bi de kisin kardaki ayak izlerinden :)


bunlardan haric envai cesit kus var, ki anlatmakla olmaz, saymakla bitmez ... her biri farkli renk ve guzellikte ... isimlerini bilmiyorum gerci .. eski evimde Kardinaller vardi , cok guzel oten kipkirmizi sirin mi sirin bir kus (bknz yukardaki resim) .. onlarin ismini biliyordum , cunku kardinal zaten ohio'nun simgesi ayni zamanda ;) ama burdakilerden bi tanesinin ismini ben kendim "general' koydum . siyah kucuk bir kus, kardinale benziyor ebat olarak, ama kanatlarinin ustunde, boyle omuzuna denk gelen biryerlerde kipkirmizi apoletleri var :)) ve ayriciyetten kendisi her daim cam agaclarinin en ust dallarina konup, ordan geleni geceni izliyor :) bi de ne alip veremedikleri varsa ikisi ucu biraraya gelip kargalara saldiriyorlar .. yani oyun mu kavga mi henuz cozemedim .. ama var aralarinda bisi, habire birbirleriyle ugrasip duruyorlar ..



bir de "abidin"im var . o da zannediyorum dogan ya da sahin .. buyukce bir yirtici kus .. oyle guzel ki ... tek basina geziyor .. seviyorum kendisini :)) coook yakisikli ;) :) resimi ben cekmedim, internetten buldum, ama ayni abidin ;))

gecenlerde Nalancim, bi sobeye davet etmisti beni ..

konu : cocuklugunuz ya da gencliginizde yasadiginiz en komik ya da en tehlikeli macera ..

simdi oncelikle sunu itiraf edeyim, ben maceraci bi karakter degilim .. yani cocukken cesitli yaramazliklarim olmus, ama maceraciliktan ziyade, kipirik olmamdan kaynaklaniyor ... misal bi kere dedemin bahcesindeki dut agacindan buyuk bir gurultuyle tum dallara surtune surtune dusmustum, ama maksadim macera degil , sadece ve sadece ust dallardaki daha lezzetli ve daha buyuk olan dutlari yemekti .. bi bogaz derdine iste yara bere icinde kalmistim :P

bi de arkadas uyumlusu bir insan oldugumdan mutevellit, ortaya atilan herhangi bir plana hayir dedigim pek nadirdir :P basima da cogu zaman ne geldiyse bundan gelir .. sayet bunlar maceradan sayilacaksa, asil buyuk odul o maceralari planlayan canim arkadaslarima gitmelidir :P ne isler actilar basima :P diycem ama gunahlarini almayim, bazen ben de onlarin basina dertler acmis olabilirim :P gang gibi geziyorduk arkadaslarla, yasimiz o zamanlar 8- 9 olmali ... askeri lojmanlarda oturuyorduk .. bilen bilir, lojmanlarin bahceleri her daim son derece bakimli , ciceklerle susludur .. ama tabii Pasa'nin bahcesi daha bi gosterisli, daha bi susluydu . bir arkadasim vardi, cok severdim, o da beni seviyormus demek ki , Pasanin evinin cevresinde nobet tutan devriyeyi gecip, parmakliklari tirmanip , bahceye dalip , benim isaret buyurdugum gulu (gulleri) koparir gelirdi . ben uslu uslu kenarda bi yerde beklerdim, hic basim agrimadi, ama onun sanirim babasina bi sikayetler gitmis :P aklima gelince uzuldum bak simdi, canim yaa ... gerci o zamanlar gul calmak hirsizlik kapsamina girmiyordu :P :P diye biliyorduk biz :P ehi :}

neyse ..

cok tehlikeli maceralar yasamadim kendi basima ...

ama hirsizlik deyince, komik , daha dogrusu traji komik bir hikayem geldi aklima simdi, onu anlatayim bari ..

sene amerikaya ilk geldigim yil ... amerika degisik bir yer .. intibak sorunlarim oldu zaman zaman tabii ... ama eksik olmasin beni yalniz birakmayan arkadaslarim vardi .. cok yardim ettiler .. o zamanlar bidiklarim yoktu tabii ...

evde yalniz bunalmayim diye esim sagolsun beni holywood video'ya uye yapmisti , video kiralayip. bolca film seyretmekte idim ..

bigun arkadaslar sabahtan alisverise cikalim dediler, hayir der miyim, 4 ya da 5 arkadastik yalan olmasin, dolustuk bi arabaya, yola ciktik . ben videolarimi mahalledeki holywood videoya birakayim dedim yol uzeriyken hazir . o gune dek hep esim birakmisti ama ben de birakabilirdim pek ala ..

otoparka park ettiler arabayi, ben indim arabadan, kosar adim gittim, daldim dukkandan iceri, elimdeki videolari birakicam . girmemle inceden inceden bi siren calmaya basladi dukkanin icinde ... etrafa bakindim, bi Allahin kulu yok, kasiyer dahil .. "hellooooo" felan diye seslenerek ortadaki kasaya dogru yaklastim ... siren sesi iyice yukseldi .. icimden bi ses "Allahim !! sanki something wrong !!" diyordu , endiseli endiseli kasiyer aranmaya ve seslenmeye devam ettim, siren iyice yukselince korktum, disari cikayim bari dedim , baktim kapilar kilitli ... Yani tam bi suc ustu durumu .. kapidaki yaziyi anca farkettim ki dukkan henuz acilmamis, acilmasina 15- 20 dakka felan vardi . kapanda gibi kalmistim, ayriciyetten hirsiz gibi ! icimden bi dunya dusunceler geciyordu, nasil izah ederim yanlis bi sebepten iceri girmedigimi diye ... derken disarda elinde sigara gozleri kocaman kocaman acilmis, saskinca bana bakan kasiyeri farkettim .. el kol isaretleri yapmaya basladim " gel !!! cabuk gel !! kapiyi ac!!" diye ... zannimca boyle bi seyle hic karsilasmamis ki genc (acemi :P) kasiyer, boyle bi muddet daha sigara elinde bakakaldi .. neden sonra olayin vahametini anladi zannimca benim acikli bakislarimdan ki , bi zahmet kosturup geldi, kapiyi acti .. ben agladim agliycam " videolari birakicaktim da ben " ... adam disardaki "video drop" kutusunu gosterdi , "buraya birakabilirsiniz bi daha" dedi ... ben yanindan gecip gittigim o seyin videolari dukkana girmeden birakmak icin , gayet pratik bi maksatla konuldugundan bihaberdim tabii .. kizaran yuzumu yere egip " peki" deyip kosar adim uzaklastim :P

sonra bu olaylarin hicbirini arabayi dukkana ters parkettikleri ve kendi aralarinda mutlu mutlu muhabbet ettikleri icin gormemis olan arkadaslarima, biraz da icerlenerek, anlattim .. cok gulduler ... daha da cok icerledim :P

iste boyle .. hersey bi tecrube ... sonradan ben de guldum kendime, o acikli haldeki insan ben degilmisim gibi .. yasanan hersey gecip gittikten sonra sanki bi baskasinin anlattigi masal gibi oluyor ...

hayat garip ..

33 comments:

Aybike Ceylan said...

Ne guzel resimler, icim acildi. Cok guzel hepsi...

Canim sormussun hangi pirinc diye?

Hep Jasmin kullaniyorum, onun kokusunu cok begeniyorum. Whole Foods marketden aliyorum, acik satilanlardan.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir gun diliyorum.

Anonymous said...

ah ahh benı eskı Columbus gunlerıne goturdun be Sumeyra, Türkıyeden selamlar....
Rukıye

Anonymous said...

Ah Sumeyracim inan bayilarak okuyorum yazdiklarini ,bi insan bukadarmi guzel ifade eder yasadiklarini ,bravo valla....guldurdun beni epeyce ....neyse bak bekliyorum nasil olsa buralardayim ,baska turlu yazin 3 ay nasil gecer ....ha bide cocuklara dair ne tur yaz planlariniz var acaba paylasabilirmisiniz ,fikir edinmek adina..
Sevgilerimle ,Funda

Goksu said...

Hehheeh , eminim benimde vardir oyle yabanciliktan dolayi yasadiklarim, bak aklima geldi bile, tasindigim ilk gun, bahcivanlar bahcede uyumuslardi da odum patlamisti , bahcede yasayacaklar diye:)

Burada col olmasina ragmen gercekten cok guzel kuslara var.Mavi bir kus var, ona recep mi desem acaba:))Hayvanlara isim koyma ben de var, mesela yazlari gelen kertenkelemin adi kerte, istanbul'daki evimdeki devasa orumcelerde irfandi:))

Tatli Hatiralar said...

ben de Jasmin kullaniyorum Aybikecim, tevekkeli cok enfes gorunuyordu pilavin :) tesekkur ederim bilgi icin :) cok opuyorum , sevgilerimle :)

Tatli Hatiralar said...

ay ay ay ay !!! kimleri goruyorum ben burada :))) kizlar ne sevindim mesajlarinizi gorunce yaaa :) Rukiyecim iyisin ins turkiye'de :) ne zaman donceksiniz , hadi bak pikniklere basladik, clevelanda bekleriz yani ;))

fundacim sekerim seni de arayip cocuk konusunda bilgilendiriciiim ins :))ve fekat halen daha gelmediniz buraya bak olmuyor ama ... Ali de aramiyor sormuyor kizimi , aticaz bak nisani :P !! insan arada bare bi cukulata bisi yollar :P sizi de bekliyoruz ins cleveland semalarina, kocamaaaaaaaan opuyorum :)

rukiyecim seni de kocaman opuyorum, sevgilerimle :))

Tatli Hatiralar said...

orumceklere irfan demek de super bi fikir yani Nalancim :)benim eve habire irfan girip cikiyor o halde ;)))) kapidan atiyoruz bacadan giriyorlar handiyse ! oyle yuzsuzler ...

geziden dondun mu yoksa, bi gideyim bakayim sitene simdi ;) kocaman opuyorum seni seker :)

laleninbahcesi said...

Kuzenim Singapurdan geldiğinde bizim süsü niyetine kafeste beslediğimiz muhabbet kuşları orada bizim serçeler gibi sokakta uçuyorlar deyince çok gülmüştük. O kırmızı kuşu görünce aklıma geldi. Eşinize hiç şaşırmadım, benim babam da avcı, av hayvanı çok yediğimizden sanırım, dedikleri beni hiç şaşırtmadı:))
son cümlenize yürekten katılıyorum, yaşarken mahcup duruma düştüğümüz olaylar sonra nasıl da tatlı komik anı haine geliyor. Sevgilerimle ve hep tatlıhatıralarla

Gazeteci said...

Yaa Sumeyracim, benim esim de ne zaman ortalikta dolanan kazlari ordekleri gorse ayni tepkiyi veriyor.Yani erkekler hep boyle mi, yoksa isim benzerliginin bu isle bi alakasi var mi, anlayamadim. Amerika zaten kaz cenneti.. Semiz semiz ortalikta dolaniyorlar.
Hollywood video macerana da diyecegim yok.:D bak ben o drop off kutularini ogrenmistim ama Chicago'daki Lion videonun kasetlerini Blockbuster'in kutusuna atinca, isin kotusu bunu bi de uzun sure hatirlamayinca isler karismisti biraz...

Cocuklarin mezuniyet fotolarini bi ara gosterirsin artik. Simdiden basladilar kep giymeye iki karis boylariyla :)

Tuba said...

kizim nerede yasiyorsun sen? geyikler, sincaplar filan. dusman catlattin yani:)). Canim sevgilerimi gonderiyorum, yazini yine keyifle okudum. Kalemine saglik.

Unknown said...

canımın ıcı sumeyra. sen anlattikca sanki bir daha yasadim o gunu:)) gozler kocaman acilmis kalbin nerdeyse yerinden cikacak gibiydi ... biliyormusunuz biliyormusunuz ne geldi basima diyince anlamaya calismamiz olayi sonrasinda dakikalar suren kahkahalar... seni cok ozledim

operim

nazli

Goksu said...

Huhuuu, nerelerdesiiiin?Hersey yolunda miiii?Ses veeeer!

Unknown said...

ay bugun tanıdık arkadaslar var burda:))kulagımmı cınladı ne bende geldım:)

canım merhaba dmek ıstedım cafe kosesınden.Bloglar hıc olmazsa bır ses bır nefes oluyor.Canım ya bu arada rukıye donemndeyken bu kadar hayvan kardesımızı gormemıs ıdık:)hayırdır sızın arka taraf pek populer olmus sıncaplar neyın:)sen domates neyın dık bacım bakarsın gelır yerız zumreye falan:)

sımdılık sevgılerımle cnm.sabıt telımız olmadıgı ıcın arayamıyorum.Bu gece urfaya gecıcez ıns.annemlere donunce ararım sabıtten.

operım yavrılarını vede senıi

Anonymous said...

Merhaba arkadaşım,nerelerdesin,özlettin kendini ama,bi ses ver :)

nino said...

ozledim seni gardas
kotu gunler geldi gecti
uzak kaldim buralardan dostlardan
bi ugrayiverdim bi bahar aksami
nasilsin iyisindir insallah :)

laleninbahcesi said...

nerelerdesiniz

Güneşli Günler said...

Tatlım nerelerdesin, meraktayım...

laleninbahcesi said...

nasıl merak ediyorum sizi, nasılsınız.

Anonymous said...

Hi, i believe that і notіced уou visіted my wеbsite thus i
camе to go bасk the prefer?.I'm attempting to to find things to enhance my website!I suppose its good enough to use a few of your ideas!!

my blog post - SEO Wordpress Plugin

Anonymous said...

I cоulԁ not resist commenting. Vеry well written!


Also νisit my web-site :: SEOPressor V5 review

Anonymous said...

My brother recommendeԁ Ι might lіke this ωebsite.
He used to be totally right. This put up аctually made mу daу.
You cann't imagine simply how so much time I had spent for this info! Thank you!

my page - SEOPressor V5 review
my site > SEOPressor V5 review

Anonymous said...

Backlinks to your site get consistently had a certain amount of touching on
insights on practical ideas on how nicely a niche site positioned and search serp
end posts and articles (SERPs). Though, in the last, our
formulas are not created to give some thought to customers endeavouring to hack contains through home treadmill on back links by niche locations that had simply connections to
them, not a written information associated with
a normal meaning. Sites quickly grew to become labeled as "connect farming" together with
were utilised because of internet marketers to add
to a getting ranked with the several niche locations.
Also perform, web owners often intended one particular landing page clearly to accommodate reciprocal url buttons known as a web resources url blog page.
It has been utilized by individuals putting together
reciprocal hyperback backinbound one-way one way back-shortcuts to improve
control their site and search program returns then again furnished hardly
any true material. Usually, reciprocal connections were definitely quite possibly swapping in among webweb internet web-web pages which in fact had little or no more strong relevance to one another extremely.
So, inside connections web site you will probably find
a keyword rich link into the purchase information internet
page the moment the internet hosting the actual hyperlink
had to do with the aged. This certainly done
an absense of good sensation normally rewards such a behind the
scenes rating manipulations!
Bing and bing and yahoo is factor huge yahoo to implement contemplating
simple methods to incentive good quality connections which
have relevance as well as incorporated articles and other
content and articles to one webweb internet web page in place of fulfilling
experienced, then again moderately unethical businesses concerning deceitful
google returns along together using facility special offers
and also dark-colored hat steps. They can held on to with the help of inlinks
as being a determinant of reputable name, although
heightened the actual algorithm to search for targeted
high-good urls along with penalizing web page website farming besides other dunkelhrrutige baseball baseball cap moves.

An important back link is certainly rather simple. At any time when an additional web pages spots some Rotation connection on resource
location the connections precisely back up in your web blog,
it's called any one way link.
How come back link significant? For the reason that guidance provide website visitors to your internet-site, as well as simply because help out enhance your domain's search engine history.

This because of easliy found . basic backchek out your blog post?

That is correct! On the other hand only once you recognize the particular
differences somewhere around types of 1 way links and then
discover how to receive the best combination of versions
to locate the the vast majority of visitors to your webblog.
backlinking software
Make the extra effort, but, since there are numerous disadvantages and benefits to every kind inbound link, incase they are being used too agressively or perhaps in a poor mixture you would discover truly charge card search engine marketing by mistake.

Anonymous said...

In fact, even if you lost the whole partition,
data recovery is still able to retrieve the lost data for you.
5 hour battery life you aren't going to find anything that lasts longer on one charge and is still able to offer a full range of applications and net connectivity. Many years in the past the user had to write their programming code manually, using some cryptic codes.

Stop by my blog post - samsung chromebook

Anonymous said...

Even though there are only 19 focal points, as opposed to Nikon's 39, the quality is still unparalleled. The Canon products are not only high in quality but also available in worthwhile cost range. The wide open aperture should allow great low light shots with creative control over the aperture.

Feel free to surf to my weblog canon 6d review

Anonymous said...

This article will help you find the best tablet PC.

9 is also razor thin with the same great features as the Galaxy Tab 10.

With this samsung galaxy tab media dock You
can convenient sync the tablet with a computer and charge it
at the same time.

Anonymous said...

Find Out More tramadol 911 - tramadol 300 er

Anonymous said...

So that means the camera only activates when you're using an app that needs it, such as with a Skype video chat. RM416-419,Sufa305 Building Huafabei Road, Futian District, Shenzhen, China. Moving on, this handset ships with Android Gingerbread for its OS but soon enough the famous Ice Cream Sandwich update will land on this phone.

Here is my blog post; nexus 7

Anonymous said...

And powering its various affairs will be the dual core Nvidia Tegra 2.
A whole host of image enhancing features is provided as standard which allows users to manipulate and edit images and videos, including autofocus, touch-focus, face & smile detection as well as geo-tagging which functions based on GPS.
Samsung galaxy has been developed as a star model
that is available at best bargain deals.

Here is my site samsung galaxy tab

Anonymous said...

The Canon EOS 5D Mark II is $2,499 for body only or $3,299 with a 24'105mm lens. All in all this is a great digital camera to have if you're looking to take high speed quality pictures or movies.
Make sure that the flash units polarities are in the.


Also visit my blog; canon 6d

Anonymous said...

The Roku when you first start it
up after connecting it to the internet and your TV or monitor has several channels but each one is only a few
clicks away to install and over the internet the installation is
very easy using an account. The report which questioned 2046 US participants and was run by consulting firm Deloitte revealed that 65% want to connect the
internet to their home TV to twatch streams, this figure
was 58% in the same survey in 2009. Key issues appear
to be with wireless connection going in and out.

seolara said...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
tost makinaları
döner ocağı
remta çay kazanı
Endüstriyel
sanayi tipi
çay otomatı
remtamutfak.net
Döner ocağı
çay kazanları
sanayi tipi
sanayi tipi
döküm ızgara
mutfak
full film izle
full film izle
cerciko.com

seolara said...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com - Çay Kazanı - Çay Makinaları - Semaver - Tasarruflu Çay Makinesi - Döner Makinası - Tost Makinesi - Fritöz - ızgara - meyve suyu soğutucusu - portakal sıkma makinesi - Sıcak Çikolata Makinesi - Waffle Makinesi - Portakal Sıkacağı - Çorba Kazanı - Kahve Makinesi - Su - Süt Otomatı - Sosis Makinesi - Krep Makinası

Efebakan said...

Elinize emeğinize yüreğinize sağlık güzel paylaşım olmuş görseller bir harika yazılarınızın devamını bekliyoruz