Thursday, May 3, 2007

deniz .. izmir ... muzik ..




izmir kiyilari ...

kivrim kivrim yol akar gider kiyilarda ... gunes isil isil yakamozlanir denizde , arabaniz akip giderken , siz yolu degil denizi seyredersiniz ..
bodur makiler , kekik ve karabas otlariyla susludur denize kavusasiya kadar toprak . kumsallar genelde taslidir , cok kumluk degildir , ama kim takar ...

denizi mavidir, canli parlak bi mavi , kisin piril piril bir pinar gibi durgun ve cazibelidir , en ilerisine kadar suyun altini cok net gorebilirsiniz, yazin ise dalgalidir kopuk kopuk cosar yataginda ..



sabahlari, guzelbahce'de, seferihisar yol ayrimindaki sevgili okuluma giderken hep o durgun berrak denizi seyrede seyrede giderdim .. balikci limaninin hemen dibindeydi okulumuz, denize 40 mt var yoktu .. sinifta gozlerimiz dalar giderdi mavi sularina , uzerinde salinan balikci teknelerine .. ogretmenin sesi mir mir bi ninni gibi kalirdi kulaklarimda , icim erirdi, imkan olsa da giriversem simdi diye, cantayi formayi bi yana firlatip .. ayaklarimi sokabilsem en basitinden .. serin serin sularina .. (bu okul binasindan cekilmis bi resim , kendim cekmedim, mezunlarimizdan biri cekmis ;)) haksiz miyim simdi , buraya asik olunmaz mi .. )



baharla beraber deniz de hareketlenir, kipirdanir , boz bulanik bi hale gelirdi .. onu da ben 'deniz insanlarin yuzmesinden hoslanmiyor, kapris yapiyor ' diye yorumlardim :) getirir getirir yosunlarini dolardi ayaklarimiza , bi keresinde bi milyon deniz anasini getirip atmisti sahile , seftali rengi olmustu tum sahil ..

yosun kokusuyla , balik kokusuyla, deniz kokusuyla buyuyen birini ...

kesmiyor oyle nehir , gol felan..

columbus gollerle dolu .. bi cogu suni .. yapma ..

koca mississipi nehrinin bi kolu olan scioto nehri akip gidiyor ortasindan .. boz bulanik , her mevsim kahverengi ... niyeyse bi turlu maviye donmuyor suyu ..

yine de cok basimiz dumanlandiginda, izmirime hasret dayanilmaz oldugunda nehrin yaninda aliyoruz solugu .. yahut da atrium golunde ..

kesiyor mu ?

kesmiyor ..

ama koyuyorum cdye bi grek muzik .. cocukken yaptigim gibi .. gencken yaptigim gibi .. esim itiraz ediyor bazen , aydin'li ya, " dinlemem ben oyle grek rum felan" diyor ..

ama ben cok seviyorum .. daha canak antenler cikmazken yunan kanallarini cekerdi bizim televizyonumuz ;) seyrederdik "aaaa portakulos diyolar.. aaa sarmakis , bizim sarmayi calmislar utanmazlar !! aaa baklavamizi da calmislar" diye diye :) cok sevdigim 'olmasa mektubun' un bi yunan ezgisi oldugunu ogrendigimde ortaokuldaydim, kandirilmis gibi hissetmistim kendimi niyeyse :) okulda yunanca sakirdik hatta , bi yunanli dinlese anlamaz ama ben super yunanca taklidi yapardim ;P :))

simdi de arabada dinliyoruz turkiyeden getirdigim grek muzikleri :) esim kiziyor ama .. napiiim .. muzigin milleti mi olur :)

bi anda ortalik izmir oluveriyor :)

gol , korfez oluyor bi an icin bile olsa ..

martilar izmirden ucup geliyor ..

uzaktan karsiyaka vapurunun sesini duyuyorum sanki ...

15 comments:

Anonymous said...

Sumeyra Abla,
Ins tez zamanda ailenine, izmire kavusursun. Gecenin 1 inde beni de bir huzun sardi birden yazdiklarini okurken, hasret depresti Ankara yollarina karsi. Neyseki bu SAli nasipse benim icin ver elini Ankara oluyor:))))
PS: Grek muzikleri benimde favorimlerimdendir.
opuyorum

Serra said...

cumarteSi yunan parcaLar oLcak mi sumeyra abLa? $oLe kar$iLikLi oynaSak, hehe ;p

~Serra

Goksu said...

Ne guzel de anlatmissin Izmir'i...gercekten bizim denizin rengine benzemiyor hic bir deniz.Mesela burada da deniz var ama o iyot kokusunu duymuyorsun mesela...

Bizim yazlikta Ayvalik'ta ...ne guzel koyler vardir orda...bindir cesit meyve ve ot getirirler pazara...

Benim icinde dinle grek muzigi...ac bir de arabanin camini...cek icine temiz havayi...

Anonymous said...

izmire hiç gitmedim,bir kere aydına giderken içinden geçmiştik ama çok güzel anlatmıssın,ilk fırsatta gitmek lazım..selamlar..

Tatli Hatiralar said...

Zehracim ben de seni opuyorum :) selametle ins :) yarin goruscez gerci ya neyse ;))

Tatli Hatiralar said...

Serracim o sizin performansiniza bakar ;)) biz getircez cdleri ama ;))

Tatli Hatiralar said...

Nalancim sevindim msjini gorunce :) dinlerim tabii neden dinlemeyeyim senin icin :)) oralarin denizi de fena gozukmuyor , boyle incecik kum felan .. ama izmir, ceriyle copuyle kestanesiyle bizim , o yuzden gozumuzun bebegi di mi :))

Tatli Hatiralar said...

hayirdir suheylacim, aydin'li felan misiniz yoksa ? benim esim aydinli , ben de yari aydinli sayilirim artikin :)

izmir'e bekleriz yolunuz duserse :))

sevgilerimle :)

Anonymous said...

İzmir, gurbetin adı oldu biz de.Kızım eğe üniversitesinde okudu.Dört yıl boyunca, defalarca gittim geldim.Daha öncesinde de akdenizde başlayan balayımızn , ege ayağıydı.Ama şimdi hep dört yıl boyunca özlediği kızımı hatırlatıyor .Ama o bir İzmirli olarak geri döndü.Tüm İzmir ve çevre ilçelerinin, köylerinin altını üstüne getirdi.Ve hayalinde artık bir gün İzmire yerleşmek var.
Aklımda kalan başka bir şey de karabiber ağaçları.Neden buralar hep baharat kokuyor dediğide gösterdiklerinde nasıl da şaşırmıştım.
sevgiyle ve hep tatlı hatıralarla

Anonymous said...

Canım benim, ne güzel anlatmışsın gurbetini.. Ne güzel anlatmışsın İzmir'i.

Fonda çalan müzik ise tek kelimyle nefisti..

Çok teşekkürler. bu sabah bana böyle güzel bir yazı okuttuğun için ve böyle hoş bir melodiyi kulağıma çaldığın için...

http://misss.blogcu.com

Tatli Hatiralar said...

sevgili Lale hanim, izmir guzeldir , kizinizin yerlesmek istemesine ben hic sasirmadim ;)) sizin icin ozlem olmasaymis 4 yil boyunca, eminim siz de cok severdiniz bizim sirin sehrimizi :)

Tatli Hatiralar said...

begendigine cok sevindim zerrin :) ben de cok sevmistim bu muzigi ilk dinledigimde :))

Güneşli Günler said...

Ne kadar güzel anlatmışsın. İzmir'i hiç gitmeden çok sevdim. Fotoğraflara içi gidiyor insanın. Çok şanslısın. Umarım tez zamanda kavuşursun sevgilin İzmir'e... :)

Tatli Hatiralar said...

ahimsacim , senin izmiri gormen sart bence :) madem ki bi kiyi kasabasina yerlesmeyi dusunuyosun emekli olunca, sana karaburun, sifne ve ildiri'yi hic tereddutsuz onerebilirim :))

Modacıspot said...


Moda ve tasarım adına dair her şey moda dünyası adresinden kaynakları incelemenize olanaklar sağlamaktadır.